Η καθημερινότητα για τους περισσότερους, αν όχι για όλους είναι πολύ γρήγορη και αυτό, κάποιες φορές μας απομακρύνει από τους στόχους μας. Έτσι, πάρτε λίγο χρόνο να αξιολογήσετε τα όσα έχετε καταφέρει. Αυτό σας επιτρέπει να εκτιμάτε πού βρισκόσασταν, πού βρίσκεστε και πού θέλετε να κατευθυνθείτε κατά τη διάρκεια των μελλοντικών προκλήσεων.

1. Αποφύγετε τα γρήγορα συμπεράσματα. Μερικές φορές μπορεί να σας απασχολεί, ότι κάποιος σας σκέφτεται, όπως εσείς νομίζετε. Αυτό λέγεται ανάγνωση του μυαλού, και μόνο αν είστε ένας δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη, μπορεί αυτή η ικανότητα να σας φανεί χρήσιμη, καθώς, σε κάθε άλλη περίπτωση σας οδηγεί σε αρνητικά συμπεράσματα, με σκέψεις που υπάρχουν μόνο στο μυαλό σας. Μην το κάνετε αυτό και θα σώσετε τον εαυτό σας από περιττή δυστυχία. Διώξτε αυτές τις αυτόματες σκέψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και βγάλτε συμπεράσματα μόνο με πραγματικά στοιχεία.

2. Πάρτε το ρίσκο. Αν ονειρεύεστε ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, τότε τολμήστε το! Αντί να αποφεύγετε το άγνωστο, καλωσορίστε το. Η φύση του σήμερα είναι η αβεβαιότητα. Είναι ένα από τα παράδοξα της ζωής. Βγαίνοντας έξω από τη ζώνη άνεσής σας, διακινδυνεύοντας το λαιμό σας και αγκαλιάζοντας την αβεβαιότητα, εισάγετε περισσότερο οξυγόνο στη ζωή σας. Ποια απρόβλεπτη γέφυρα μπορείτε να διασχίσετε; Τι άκρο μπορείτε να φτάσετε; Τι ρίσκο μπορείτε να πάρετε;

3. Γίνετε “κυνηγός” της καλής θέλησης. Να είστε τόσο προσεκτικοί με αυτά που λέτε για τους άλλους όσο και για αυτά που λέτε για τον εαυτό σας. Το κουτσομπολιό, ο κακός στόχος και τα μαχαιρώματα στην πλάτη είναι τα συστατικά που σκοτώνουν την καλή θέληση, μια ανιδιοτελής εξυπηρέτηση για το κοινό καλό. Αν είστε τεχνικός στην Αθήνα, μπορείτε να βοηθήσετε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, στις μικροδουλειές του σπιτιού. Σκεφτείτε τι θέλετε να σκέφτονται και να λένε οι άλλοι για εσάς και ανταλλάξτε την εύνοια. Η αναζήτηση και η διάθεση καλής θέλησης, ο σεβασμός, η φροντίδα κτλ ενισχύει το ηθικό, δημιουργεί φιλικούς και συνεργατικούς δεσμούς και αυξάνει την ικανοποίηση από την εργασία και την παραγωγικότητα ειδικά σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές.

4. Να είστε για τον εαυτό σας. Είστε από τη δική σας πλευρά; Αναζητάτε το προσωπικό σας ενδιαφέρον; Μπορείτε να υποστηρίξετε τις δικές σας ανάγκες; Είναι σημαντικό να ζείτε για τον εαυτό σας αλλά όχι εναντίον των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι, όταν δεν πετυχαίνετε έναν στόχο, μην επιπλήττετε τον εαυτό σας και μην τον υποβιβάζετε. Ισορροπήστε τα εμπόδια, μάθετε από τις προκλήσεις, μην εγκαταλείπετε ποτέ τον εαυτό σας για να συμμετάσχετε στην υποτίμηση κάποιου άλλου.

5. Περιορίστε την τελειότητα σας. Το σύμπλεγμα της τελειότητας δημιουργεί ασφυξία, εισάγει την ακαμψία στην κυκλοφορία του αίματός και πνίγει τη ροή των αυθόρμητων και δημιουργικών ιδεών. Αν ονειρεύεστε ένα λογιστικό γραφείο στην Αθήνα, ανοίξτε το και ας μην είναι το τέλειο μέρος. Κάντε την αρχή και στην συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να διορθώσετε τα λάθη σας. Χωρίς περιορισμούς, σας προκαλεί να θέσετε μη ρεαλιστικούς στόχους, να προσπαθείτε πολύ σκληρά και να εστιάζετε υπερβολικά σε ελλείψεις. Σας τυφλώνει και σας στερεί την δύναμη από το να συνεχίσετε. Όταν παρακάμπτετε τον τελειομανισμό και ορίζετε ρεαλιστικά πρότυπα για τον εαυτό σας, τότε θα αυξηθεί η απόδοση σας και θα είστε ευτυχισμένοι.