Σε αναβρασμό βρίσκονται οι τοπικές κοινωνίες περιοχών των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, με την προοπτική ανάπτυξης μονάδων μυδοκαλλιεργειών σε έκταση 100 στρεμμάτων σε θαλάσσια περιοχή, η διαδικασία έγκρισης των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα επιβαρύνει τα νερά σε μεγάλη απόσταση από τις εγκαταστάσεις της καθιστώντας τα ακόμα και ακατάλληλα για κολύμπι.

Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών τάσσονται εναντίον της επένδυσης και δηλώνουν ότι η λειτουργία τέτοιων μονάδων, θα ανοίξει πληγή σε άλλους τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας των δύο δήμων και συγκεκριμένα θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στην αλιεία, στον τουρισμό, στη γεωργία αλλά και στο περιβάλλον (θαλάσσιο οικοσύστημα).

Όλοι οι φορείς και οι παρευρισκόμενοι σημείωσαν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε καταστροφή σε ολόκληρη την περιοχή τόσο στο τουριστικό τομέα όσο και στο περιβάλλον. 

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πέρα από το περιβάλλον θα προκληθεί καταστροφή και για τους ψαράδες της περιοχής τα επόμενα χρόνια εφόσον υλοποιηθούν οι παραπάνω σχεδιασμοί.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση αντίδραση με υπόμνημα προς τα αρμόδια υπουργεία το οποίο και θα δηλώνει την αντίθεση τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων όσο και των κατοίκων της περιοχής. μάλιστα για την εξέλιξη αυτή αναμένεται να ενημερωθεί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωπος του ΕΟΤ, εκπρόσωπος του λιμεναρχείου Αγιοκάμπου, καθώς και εκπρόσωπος από το δήμο του Δίου στην Πιερία.

Λ.Ε. ΚΟΣΜΟΣ kosmoslarissa.gr