Ένα έγγραφο το οποίο εκθέτει την ΕΠΟ αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη» στο ΣΚΑΪ και το οποίο αφορά στο συμβάν του αγώνα ΑΕΛ – Εργοτέλης και την επεισοδιακή μεταφορά του Λεονάρντο Κούτρη από τους δύο τραυματιοφορείς.

Όπως είναι γνωστό, στους Σπύρο Θεοχαρίδη & Δημήτρη Καρακώστα ασκήθηκε δίωξη και οι «βυσσινί» απολογήθηκαν, αλλά ο αθλητικός δικαστής κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο να αποφασίσει και παρέπεμψε την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Με αφορμή αυτό, στην ΕΠΟ συνειδητοποίησαν πως δεν υπήρχε κατάλληλος κανονισμός που να υποχρεώνει τις ΠΑΕ να δηλώνουν πιστοποιημένους τραυματιοφορείς, με αποτέλεσμα στην Ομοσπονδία να φτιάξουν έναν τέτοιο κανονισμό άρον άρον μετά το συμβάν στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου (το ματς διεξήχθη 17/10) η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε ότι: «Οι αναγραφόμενοι στο φύλλο αγώνα ή δηλωμένοι επίσημα από τη γηπεδούχο ομάδα ως τραυματιοφορείς θα είναι υποχρεωτικά πιστοποιημένοι σχετικά με την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στα καθήκοντα της θέσης τους».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέχρι την ημέρα που ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός, καμία ΠΑΕ δεν ήταν υποχρεωμένη να δηλώνει τους τραυματιοφορείς που βρίσκονται μέσα στο γήπεδο εν ώρα αγώνα, με αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο να παρίστανται και άτομα που δεν είναι στην πραγματικότητα τραυματιοφορείς, όπως… ο «Ινδιάνος» και ο «Πάκμαν».