Επτά μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Euromedica - Αρωγή» Θεσσαλίας, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσουν σε στάση εργασίας ζητώντας τα δεδουλευμένα τους. Όπως μαθαίνουμε η ζωή των εργαζομένων είναι σε άθλια κατάσταση καθώς οι περισσότεροι ζουν με δανεικά και με την αβεβαιότητα για το μέλλον. 

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο ν. Λάρισας καταγγέλλει τα εξής:

«Η απλήρωτη εργασία αποτελεί τακτική του ομίλου πανελλαδικά εδώ και 5 χρόνια τώρα, όπως κάνουν και άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου. Ενός κλάδου που ευνοείται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά και παρουσιάζει ανάπτυξη και κερδοφορία.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και αξιώνει την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους της ΑΡΩΓΗΣ, όπως και σε όλους τους άλλους εργαζόμενους του κλάδου.

Καλεί όλα τα σωματεία και εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΑΡΩΓΗΣ και να αντιμετωπίζουν αγωνιστικά σε κάθε επιχείρηση την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Η πείρα από πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεων, που οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούσαν και δεν διεκδικούσαν για αρκετό καιρό, δεν εξασφαλίζει ούτε τη σωτηρία της δουλειάς, ούτε την πληρωμή στο τέλος των δεδουλευμένων».