Φωτιά ξέσπασε σε δύο βαγόνια τρένου του ΟΣΕ που ταξίδευε από τον Πειραιά προς την Ουγγαρία, μέσα στη σήραγγα των Τεμπών, λόγω εκτροχιασμού το πρωί της Πέμπτης. Το ατύχημα προκάλεσε συναγερμό, καθώς η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο για να κατασβέσει την πυρκαγιά, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διέκοψε την κυκλοφορία του Προαστιακού και όλων των τρένων από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη, εξυπηρετώντας τους επιβάτες του Intercity με λεωφορεία.

Η φωτιά σβήστηκε εντελώς από τους άνδρες της πυροσβεστικής λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη ο "καθαρισμός" του τούνελ, ενώ η επαναφορά της λειτουργίας της γραμμής θα γίνει από αύριο. Δεν υπήρξε κανένας τραυματίας ή θύμα, καθώς κάηκε μόνο ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει ότι:

"Σήμερα και ώρα 06:45 για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σημειώθηκε εκτροχιασμός δύο βαγονιών του εμπορικού τραίνου 23500, εντός του τούνελ των Τεμπών. Το εμπορικό τραίνο είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Ουγγαρία. Κανείς από το προσωπικό δεν έπαθε το παραμικρό.

 Λόγω του συμβάντος έχει διακοπεί προσωρινά η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο σημείο αυτό για λόγους ασφαλείας, παρότι η γραμμή είναι διπλής κατεύθυνσης και αναμένονται καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των επιβατικών τραίνων του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Προσωρινά έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης Λάρισας, ενώ οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τις αμαξοστοιχίες στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα θα μετακινούνται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα - Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οχήματα της πυροσβεστικής προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί".