Την ευκαιρία να ξαναπιούν καφεδάκι θα έχουν τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι επισκέπτες της Δημοτικής Πινακοθήκης αφού ο δήμος προκήρυξε δημοπρασία για την εκμίσθωση του Κυλικείου της Πινακοθήκης στη Νεάπολη.

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική-πλειοδοτική και θα διεξαχθεί στις 22 Ιανουαρίου 2015, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι θα επαναληφθεί στις 3 Φεβρουαρίου με τους ίδιους όρους και στον ίδιο χώρο.

Το κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα έχει οριστεί στα τετρακόσια ευρώ. Είναι μια πρώτη κίνηση ώστε να δοθεί και πάλι… ζωή στην Πινακοθήκη που τα τελευταία χρόνια γνώρισε ημέρες απίστευτης… μιζέριας.

Για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει οι αποκλειστικές ευθύνες βαρύνουν τον μέχρι πρότινος πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, που δεν ήταν άλλος από τον πρώην δήμαρχο  Κώστα Τζανακούλη.  Η ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Τζανακούλη τον Μάρτιο του 2011 ταυτίστηκε απόλυτα με την χρονική περίοδο παρακμής και αδράνειας στην Πινακοθήκη. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει άμεσα η εικόνα…