Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του ομίλου «Euromedica» – Αρωγή (Θεσσαλίας), ζητάνε με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Χρ. Κατσώτης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Εδώ και 7 μήνες οι εργαζόμενοι στην «Αρωγή» Θεσσαλίας του ομίλου Euromedica παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ζουν με δανεικά, εξωθούμενοι στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.

Σημειώνουμε πως η απλήρωτη εργασία αποτελεί μόνιμη τακτική του ομίλου πανελλαδικά όπως κάνουν και άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου της ιδιωτικής υγείας τα τελευταία χρόνια. Ενός κλάδου που ανθίζει σε περίοδο οικονομικής κρίσης και είναι από τους πλέον κερδοφόρους με επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, μετά και από την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δίκαιη η αντίδραση των εργαζομένων μπροστά σ’ αυτή τη δυσμενή εξέλιξη όπως και οι κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως την ίδια ώρα που ο όμιλος «Euromedica» αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, προσχωρεί ως μέλος στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από την 15-12-2014, σηματοδοτώντας τη δραστηριοποίηση του ομίλου στον ιατρικό τουρισμό, σε ένα κλάδο με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε περίοδο κρίσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε:

· Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα 7 μηνών στους εργαζόμενους.

· Να υπογραφεί κλαδική σύμβαση εργασίας και να εφαρμοστεί όχι μόνο στον συγκεκριμένο όμιλο αλλά και σε όλες τις ιδιωτικές κλινικές.