Συνεχίζεται η πτώση τιμών στα καύσιμα στο νομό Λάρισας εξαιτίας των διεθνών συγκυριών. Σύμφωνα με δηλώσεις της Προέδρου των Βενζινοπωλών Λάρισας Έλλης Παπαδοπούλου στο kosmoslarissa.gr, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κινείται στο 1,3-1,4 ευρώ  το λίτρο σε όλο το νομό, παρουσιάζοντας πτώση κατά 16% ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στα 0,85 λεπτά.

Την ίδια στιγμή, η  τιμή πέφτει στα 0,50 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο με την επιδότηση που δικαιούται  μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Όπως σημειώνει η κ. Παπαδοπούλου, φέτος οι παραγγελίες των καταναλωτών ήταν αυξημένες για πετρέλαιο θέρμανσης  κατά 20-30% και η αγορά κινήθηκε καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα 2-3 χρόνια ενώ σταθερή είναι η ζήτηση για βενζίνη, αφού οι οδηγοί λόγω της καλπάζουσας ανεργίας συνεχίζουν να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

Πολλοί είναι οι Λαρισαίοι άλλωστε που σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους ακόμη και με 5 ευρώ ενώ πλέον αποτελεί σπάνιο φαινόμενο να “φουλάρουν”. Σύμφωνα πάντως με την εκτιμήσεις, οι μειωμένες τιμές  στα καύσιμα θα συνεχιστούν στην αγορά τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα...