Τις θέσεις της σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο της πόλης, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο παρουσίασε η παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τονίστηκαν τα εξής:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει ότι χρειάζεται να γίνει υπόθεση του λαού της πόλης η πλήρης ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου. Μονάχα η κινητοποίηση του λαού μπορεί να πιέσει για να επιτευχθεί λύση με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου και όχι να πλασάρετε στις ΜΚΟ και στους χορηγούς, καλώντας τον Λαρισινό λαό να το πληρώσει. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων αποτελεί κοινωνική κληρονομιά και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται και να αναδεικνύεται από το κράτος. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται:

Να δοθούν από την κυβέρνηση οι παρακρατημένοι πόροι 1εκ ευρώ που λόγο μνημονίου περικόπηκαν από το αρχικό ποσό (3εκ ευρώ) χρηματοδότησης του έργου.

Να διεκδικηθούν από το αρμόδιο Υπουργείο όλα τα απαιτούμενα ποσά για τις απαλλοτριώσεις των ακινήτων στην Ανατολική και Δυτική πάροδο, για την πλήρη αποκάλυψη του μνημείου και των βοηθητικών χώρων.

Να χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο πολιτισμού όλες οι απαραίτητες μελέτες που εκπονούνται (σκηνικό οικοδομήματος, τείχος σκηνής, 2500 επιγραφών, αποκατάσταση ελληνιστικής μορφής κτλ.).

Να γίνει επισκέψιμο μετά την αποπεράτωση και των τελευταίων υποστηρικτικών έργων, με συμβολικό αντίτιμο, με δωρεάν είσοδο για μαθητές και νεολαία και δωρεάν είσοδο για όλους μια μέρα την εβδομάδα.

Καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών στην διαχείριση. Η ευθύνη της λειτουργίας και της συντήρησης να βαραίνει το κράτος, με τα αναγκαία κονδύλια και με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τέλος δεν είμαστε αντίθετοι αφού δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις της επιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια του μνημείου, να είναι και λειτουργικό, ανοιχτό στην λαϊκή τέχνη, με παραστάσεις υψηλής αισθητικής, και με σκοπό την πολιτιστική – μορφωτική ανάπτυξη  του λαού. Μ’ αυτό τον τρόπο να διευκολυνθεί η πρόσβαση του λαού στο αρχαίο θέατρο και σε άλλα μνημεία της πόλης, στις βιβλιοθήκες, στην πινακοθήκη, στις συναυλίες και γενικότερα στην πολιτιστική δραστηριότητα, με την καθιέρωση φτηνού εισιτηρίου, δωρεάν εισόδου για την νεολαία, τους άνεργους, τους καλλιτέχνες κτλ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο πάλης καλούμε να στρατευτούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Λάρισας, για να σταματήσει οριστικά η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας να αποτελεί πεδίο κερδοφορίας για τους λίγους και να αντιμετωπίζεται ως περιττή πολυτέλεια για τους πολλούς. Ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για έναν ανώτερο ανθρώπινο πολιτισμό, όπου ιδιοκτήτες του θα είναι οι πραγματικοί δημιουργοί του».