Σε ανακοίνωση της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας αναφέρει: " Συμπληρώθηκαν  εννέα  μήνες από την ειδική «πανηγυρική» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, παρουσία βουλευτών, φορέων και προσωπικοτήτων της πόλης. 

Ήταν 26 Φεβρουαρίου 2015 όταν ακούσαμε τον Δήμαρχο της πόλης να υπόσχεται τη «χάραξη ενός οδικού χάρτη» με στόχο την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης.

 Ήταν η ίδια μέρα που τον ακούσαμε να μιλάει για τη «τη συγκρότηση ειδικής  επιτροπής >> υπό την προεδρία του ,με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου , αλλά και προσώπων με ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα εντός και εκτός Λάρισας. 

Ηταν η ίδια ημέρα που τον ακούσαμε να λέει ότι << ο Δήμος Λαρισαίων  μπορεί να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, χρηματοδοτώντας  την εκπόνηση των αναγκαίων σχετικών μελετών που ζητούν οι Αρχαιολογικές Υπηρεσίες.>>

Μετά από εννιά  μήνες, αντί να ακούσουμε κάποια λεπτομέρεια για όλα τα παραπάνω, πληροφορούμαστε πως επισκέφτηκε τον αρμόδιο υπουργό με τον οποίο συζήτησαν για το Αρχαίο Θέατρο.

Τι είπαν;

Ποιος σχεδιασμός, εκ μέρους του Δήμου, παρουσιάστηκε; 

Ποιες οι δεσμεύσεις του υπουργού;

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα;

Ποιες οι επόμενες κινήσεις;

Είμαστε σίγουροι πως ο κ. Καλογιάννης θα κάνει τον κόπο να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα παραπάνω. Πριν όμως δώσει τις συγκεκριμένες απαντήσεις, περιμένουμε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο , τους φορείς της πόλης και εν τέλει τους πολίτες της Λάρισας :

Τι έγινε με τον περίφημο «οδικό χάρτη»; Σχεδιάστηκε; Και αν ναι, ποιοι είναι οι «σταθμοί» του; 

Τι απέγινε η «ειδική επιτροπή» για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας; Συγκροτήθηκε ? Και αν ναι πόσες φορές συνεδρίασε ? 

Σε τι ενέργειες <<προχώρησε>>  η δημοτική αρχή αυτούς τους εννέα μήνες , πλέον βεβαίως των εργασιών που εκτελούνται και  είχαν δρομολογηθεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους  ? 

Ποιος ο προγραμματισμός στο ζήτημα της χρηματοδότησης των μελετών;

Τι ενέργειες έγιναν όσον αφορά τις  επεμβάσεις που απαιτούνται στον περιβάλλοντα χώρο (νέες απαλλοτριώσεις κλπ) ? . Έγινε κάποια σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που έχουν τα ακίνητα στην Ανατολική και Δυτική πάροδο  ? 

Φαντάζομαι πως ο κ. Καλογιαννης  θα δώσει απαντήσεις για ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την πόλη και δεν προσφέρεται για την αγαπημένη συνήθεια του Δημάρχου, δηλαδή ...πολλά λόγια και λίγα έργα " .