Παγωμάρα προκαλεί στον Θεσσαλικό κάμπο η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει τα 200 περίπου εκ. ευρώ που προέρχονταν από κοινοτικά προγράμματα για τους Έλληνες αγρότες και να τα χρησιμοποιήσει για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών. Την αξιοποίηση των χρημάτων αυτών προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του αρμόδιου οργανισμού ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να μεταφερθούν από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκείμενου να αξιοποι- ηθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

Μάλιστα το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τα χρήματα του «Πράσινου Ταμείου».

Η απόφαση θα στερήσει έσοδα ζωτικής σημασίας από την Θεσσαλία και την υπόλοιπη αγροτική Ελλάδα, σε βαθμό που απειλεί να καταστρέψει ολοσχερώς αγροτικά νοικοκυριά που χωρίς αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να σταθούν όρθια.

Η απόφαση προκαλεί ήδη από χθες πολλές αντιδράσεις στα χωριά της Θεσσαλίας και δεν αποκλείονται ακόμα και κινητοποιήσεις.