Σε ανακοίνωση ο Δήμος Λαρισαίων αναφέρει τα εξής: "Το συνέδριο της ΚΕΔΕ, χαρακτηρίστηκε από «χολιγουντιανού» τύπου επικοινωνιακές φιέστες, σε βάρος της ουσίας και των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν, αυτή την περίοδο, την Αυτοδιοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι περιορίστηκε αντικειμενικά τόσο ο χρόνος των ομιλιών των συνέδρων όσο και των θεματικών συνεδριάσεων. 

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση των αποθεματικών, η τελική απόφαση του Συνεδρίου, βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την αρχική εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη καθώς και με το γενικότερο, κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην Αυτοδιοίκηση, μετά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή αλλά και τη συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό. Η αντίθεση αυτή, αποδίδεται στις σοβαρές εσωτερικές διαφωνίες που υπήρξαν στην  παράταξη της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ και στις ακραίες φωνές που ακούστηκαν από την πλευρά στελεχών της παράταξης του κ. Πατούλη. 

Τέλος, σημειώνεται ότι σε ότι αφορά στην διάθεση των αποθεματικών του Δήμου Λαρισαίων σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου".