Το Σάββατο 14 Φεβ 2015 και ώρα 13:00, τελέσθηκε ο ετήσιος αγιασμός καθώς και η κοπή πίτας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε αίθουσα του Hotel Metropol στη Λάρισα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές τεσσάρων κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου. 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Kωνσταντίνος Δελημήτρος, ο βουλευτής Λάρισας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος Κόκκαλης καθώς και οι πολιτευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Δημήτριος Γελαλής (πρώην βουλευτής Λάρισας) και κ. Σταύρος Γατής των ΑΝ.ΕΛ. 

Από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο κ. Χρήστος Κέλλας και ο πολιτευτής και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Λάρισας κ. Απόστολος Παπαπαρίσης.

Το τρίτο κατά σειρά πλειοψηφίας κόμμα, της Χρυσής Αυγής, εκπροσώπησε η βουλευτής Λάρισας κ.Δέσποινα Σβερώνη-Χονδρονάσιου.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Δημήτριος Παπαδημόπουλος.

Το Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Δεληγιάννης.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας του Νομού Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Λιούτας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Σχης ε.α κ. Δημήτριος Γεωργάκης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Δημήτριος εφημέριος των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων Λάρισας.

Πριν τον αγιασμό και με αφορμή την ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στους αγώνες του Έθνους τηρήθηκε 1 λεπτού σιγή για τα στελέχη και τους στρατεύσιμους που έχασαν την ζωή τους πρόσφατα εν ώρα καθήκοντος τόσο στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Βόλου, όσο και στην Αεροπορική Βάση της Ισπανίας. 

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ κ. Ηλίας Νατσιούλας κατάτην ομιλία του αναφέρθηκε στο ότι η χρονιά που πέρασε ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ που όλα αυτά τα χρόνια πρόσφεραν όσο καμία άλλη κοινωνική τάξη στην οικονομική ανάταση της Χώρας δεχόμενοι μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματα τους. Τόνισε ότι η νέα χρονιά είναι γεμάτη προκλήσεις και μπροστά σε αυτές κάλεσε όλα τα μέλη της ΕΣΠΕΘ να συσπειρωθούνε γύρω από το νεοεκλεγέν ΔΣ. Έδωσε δε την υπόσχεση πως το ΔΣ θα συνεχίσει της επαφές με όλους τους βουλευτές και φορείς της περιοχής για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που ταλανίζουν το προσωπικό των ΕΔ. Επισήμανε δε ότι η νέα χρονιά άρχισε με καλές προοπτικές καθώς μετά από εντολή του ΥΠΕΘΑ κ. Παναγιώτη Καμμένου επαναχορηγήθηκαν οι 4ΗΕΕ στο προσωπικό που υπηρετεί σε παραμεθόριες περιοχές. Η ΕΣΠΕΘ με έγγραφο της παρέμβαση προς τον κ. ΥΠΕΘΑ και με τεκμηριωμένη μελέτη και επιχειρηματολογία συνείσφερε ώστε το παραπάνω επίδομα να περαστεί με απόφαση Υπουργού σαν επίδομα στις Μηνιαίες αποδοχές των δικαιούμενων στελεχών, έτσι ώστε να μην μπορεί να έρχεται και απέρχεται στην συγκυρία πελατειακών σχέσεων. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή χρονιά και ευημερία σε όλους τους Έλληνες.