Τον κοινό στόχο για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στη πόλη μας, εξέφρασε η  πλειοψηφία, των αρμόδιων φορέων, αλλά και των βουλευτών  της πόλης μας.

 Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του έργου κ. Τζαφάλιας.

Ο κ. Τζαφάλιας ανακοίνωσε πως σήμερα συμπληρώνει 37 χρόνια εργασίας στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Ο κ. τζαφάλιας έκανε μια συνολική αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας των αρχαιολογικών εργασιών, σημειώνοντας πως είναι στα σκαριά προσπάθεια για να αποκατασταθούν ακόμα και φέτος οι οκτώ σειρές και να είναι σε θέση να λειτουργήσει το θέατρο.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Τζαφάλιας αποκάλυψε πως το θέατρο αυτό αποτελεί ένα σπάνιο μνημείο, καθώς διαθέτει την καλύτερα διατηρημένη σκηνή ακόμα και από την Επίδαυρο. Τέλος  επισήμανε πως είναι ένα ομοσπονδιακό θέατρο, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα κάποτε αποτελούσε το κεντρικό θέατρο της Θεσσαλίας.

Ο κ Μπένος από το Διάζωμα τόνισε πως τα μνημεία στην Ελλάδα καθορίζονται από τους κανόνες της τουριστικής αγοράς σημειώνοντας πως πρέπει να πούμε «τέρμα στην μοναξιά των μνημείων». Ο κ. Μπένος  ξετύλιξε την σκέψη για την δημιουργία ενός πολιτιστικού οδικού χάρτη, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού .με ορίζοντα το 2017. 

Από την μεριά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγενά παίρνοντας τον λόγο σημείωσε πως από την δεύτερη  μέρα των εκλογών τηλεφώνησε στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ώστε να συζητήσουν την δυνατότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια για την λειτουργία του αρχαίου θεάτρου, ενώ τόνισε πως λειτουργία του θεάτρου θα δώσει ζωή κίνηση και δουλειά στην πόλη.

 Απευθυνόμενη βέβαια στο Κώστα Τσιάνο του προτεινε να κάνει προσπάθεια φέτος να ανεβάσει το θεσσαλικό θέατρο μια παράσταση.

Η κ. Διώτη με την σειρά της αναφέρθηκε στην ανάγκη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου, ενώ επισήμανε πως θα πρέπει να γίνει με διαφανείς όρους, και όχι όπως γινόνταν στο παρελθόν. Η Ηρώ Διώτη τόνισε ότι απαιτείται η διασφάλιση της στατικότητας και της ασφάλειας του θεάτρου και οι ενέργειες που θα το καταστήσουν επισκέψιμο και λειτουργικό.

 Ο Κ. Κέλλας επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας μιας επιτροπής ειδικών η οποία σε άμεσο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να έχει πόρισμα, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να αποσυνδεθεί το θέμα της πολιτιστικής πρωτεύουσας από την άμεση λειτουργία του αρχαίου θεάτρου,

Τέλος ο κ. Κόκκαλης από την ΑΝΕΛ μίλησε για ένα όραμα αστικής αναγέννησης μέσω του θεάτρου, ενώ ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας μίλησε για ένα θέατρο το οποίο θα μπορέσει να ενταχθεί στη ζωή της πόλης 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ