Τη δανέζικη ταινία “Το κυνήγι” σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ, προβάλλει από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος”, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας. 

Άκρως πολιτική και τολμηρά διεισδυτική, η ενάντια σε κάθε ταμπού ματιά του Τόμας Βίντερμπεργκ εντυπωσιάζει με την κινηματογραφική καθαρότητά της. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας μεταμορφώνεται στα χέρια του Μαντς Μίκελσεν («Casino Royale») σε ένα σπουδαίο εσωτερικό ρόλο, ο οποίος δίκαια του χάρισε το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών. Η ταινία ήταν υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. 

Ο Λούκας είναι ένας μεσήλικας, εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο, που επιχειρεί ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή του, μετά τον οδυνηρό χωρισμό του με την πρώην γυναίκα του, αποφασίζοντας να ζήσει σε ένα επαρχιακό χωριό, μαζί με την καινούργια του σύντροφο και τον αγαπημένο του γιο. 

Τα πάντα βαίνουν ήρεμα στη νέα του απόφαση, μέχρι τη στιγμή που ένα ανόητο παραμύθι, που αρχικά θα ακουστεί σαν φήμη στη μικρή κοινωνία, σύντομα θα επεκταθεί σαν ιός, προκαλώντας υστερία στους συντοπίτες του. Τώρα ο Λούκας πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις, τόσο για να αποδείξει την αθωότητά του, όσο και για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του. 

 Μια ταινία για τη δύναμη του ψέματος όταν αυτό γίνεται αποδεκτό από κοινωνίες και άτομα χωρίς κρίση και όταν το κυνήγι μαγισσών οδηγεί αθώους στην απομόνωση και την καταδίκη.  

Δραματική 2012

Έγχρωμη | Διάρκεια: 115΄ 

Παίζουν: Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Ανίκα Βέντερκοπ. 

Ώρα έναρξης: 21.30

Γενική είσοδος: 4 ευρώ