Η φωτιά δυστυχώς δεν προειδοποιεί, γι αυτό και τα προληπτικά μέτρα είναι η στοιχειώδης άμυνα μπρος σε έναν πύρινο εφιάλτη.

Στην περίπτωση του ΕΘΙΑΓΕ Λάρισας φαίνεται ότι αυτά δεν ισχύουν. Τα χωράφια του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, που εκτείνονται από τη συνοικία Αβέρωφ μέχρι τα «Πυροβολικά», φέτος έμειναν ακαλλιέργητα και απειλούν με ολοκαύτωμα ολόκληρη την περιοχή.

Μιλάμε για μια έκταση, τουλάχιστον 200 στρεμμάτων, η οποία είναι γεμάτη με ξερά χόρτα μεγαλύτερα του ενός μέτρου, ως επί το πλείστον άγρια βρώμη, τα οποία αν τύχει και πάρουν φωτιά μπορούν να λαμπαδιάσουν ολόκληρη την περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες.

Και να σκεφτεί κανείς ότι στη μία πλευρά, στην οδό Καλλισθένη, υπάρχει σχολικό συγκρότημα (!) ενώ στην Γριμπογιάννη όλα τα σπίτια έχουν, ως δεύτερη αυλή, τα επικίνδυνα αγριόχορτα με τα οποία γειτνιάζουν.

Όμως και στην απέναντι πλευρά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Τα πεύκα στη Θεοφράστου είναι τα πρώτα που θα αρπάξουν φωτιά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις στέγες των γύρω σπιτιών, ακόμα και για το νέο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τόσο δύσκολο είναι για το ΕΘΙΑΓΕ να τα κόψει, όταν μάλιστα διαθέτει και ιδιόκτητα γεωργικά μηχανήματα;