Θέμα «εκκαθαρίσεων στο Υπουργείο Υγείας» αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού και υπεύθυνος του τομέα Υγείας του κόμματος, κ. Κώστας Μπαργιώτας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Π. Πολάκης, φέρεται να έχει υπογράψει στις 31 Δεκεμβρίου 2015 απόφαση με την οποία «καρατομούνται» όλοι οι Διευθυντές του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για μετακινήσεις πέντε τμηματαρχών και ισάριθμων Προϊσταμένων Διευθύνσεων. Για κριτήρια και αξιολόγηση, ούτε λόγος. Οι κομματικές περγαμηνές αρκούν. Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση δεν έχει αναρτηθεί στη διαύγεια, όπως επιτάσσει ο ν. 3861/2010.

Τη στιγμή που στο Μνημόνιο 3 (ν. 4336/2015, ΦΕΚ Α” 94/14-08-2015) εμπεριέχεται η ρητή απαίτηση των δανειστών –αυτονόητη σε κάθε ευνομούμενο κράτος- για «αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια εγκαθίδρυσης σκληρού κομματικού κράτους στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Φαίνεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί απαρέγκλιτα την τακτική των μικροπολιτικών διευθετήσεων και της τακτοποίησης ημετέρων των προκατόχων της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σίριαλ του «ξηλώματος» των Διοικητών Νοσοκομείων που προηγήθηκε».