Με αφορμή τα όσα έγιναν με τον Γιώργο Καραγκούνη, ο Φάνης Γκέκας "ξεσπάθωσε" εναντίον της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο έμπειρος επιθετικός μίλησε στον Sport FM...

Για την παρουσία του στην Τουρκία από το 2012: 

«Δεν ήταν οι ανάγκες. Μερικές φορές οι άνθρωποι όταν βλέπουν από τον τόπο τους βλέπουν το φως. Βλέπουν διαφορετικά το ποδόσφαιρο και δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω». 

Για το γεγονός ότι επενδύουν πολλά χρήματα στον ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά δεν έχουν τις ανάλογες επιτυχίες: 

«Οι αθλητικοί διευθυντές δεν έχουν την ποιότητα να δουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όπως πρέπει. Δεν υπάρχει παράγοντας που να μιλάει αγγλικά. Το ξέρουν και εκείνοι ότι έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν μπορούν να το διορθώσουν. Ίσως και να μην θέλουν».

Για το αν θεωρεί πως μπορεί να «νικήσει» και τον Μάνουελ Νόιερ: 

«Γιατί να μην μπορώ; Παντού υπάρχει μία τρύπα να πετύχεις ένας γκολ… » 

Για τον Μανουέλ Ντα Κόστα που πήρε φέτος από τον Ολυμπιακό: 

«Ήταν από τους καλούς αμυντικούς εδώ. Ξεχώριζε πολύ με την παρουσία του. Ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής, δυνατός και πολύ καλός. Άλλες οι ανάγκες του ενός πρωταθλήματος και άλλες εκείνες του Ολυμπιακού που παίζει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι στην Ευρώπη». 

Για το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής: 

«Δεν θέλω να το συζητήσω αυτό. Τα έχω πει πολλές φορές. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Το κομμάτι αυτό έχει κλείσει για εμένα.». 

Για την υπόθεση του Καραγκούνη: 

«Δεν ήταν συμπεριφορά αυτή στον Γιώργο. Έχει δώσει την ψυχή του στην ομάδα, είχε τις περισσότερες συμμετοχές, δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Λίγο σεβασμός δεν βλάπτει…». 

Για την επιθετική δυστοκία της Εθνικής:

«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν εξελίξιμοι και καλοί παίκτες, αρκεί βέβαια να τους εκμεταλλευτούν. Σκοπός είναι η ομάδα αυτή να τους χρησιμοποιήσει όπως πρέπει»