Βαρύς ο πέλεκυς για την ΠΑΕ ΑΕΛ σχετικά με όσα έγιναν στον αγώνα με τον Εργοτέλη. Το πειθαρχικό όργανο της Football League παρά την απολογία των "βυσσινί" επέβαλε βαρύτατη ποινή στην ΑΕΛ, 49.625 € πρόστιμο και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών! Αιτία όχι το περιστατικό με τους τραυματιοφορείς, αλλά όσα συνέβησαν από την εξέδρα με ρίψη κροτίδων στο γήπεδο. 

Ανάλογα περιστατικά έλαβαν χώρα και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, επίκειται και άλλη "καμπάνα" για την ΑΕΛ.

Ήδη η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση που στρέφεται ενάντια στον αθλητικό δικαστή που έβγαλε την απόφαση, ζητάει άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής , αλλαγή των δικαστών και ενημερώνει πως έχει κάνει ήδη αναφορά στον Άρειο Πάγο. Επίσης ρίχνει ευθείες βολές στον Βασίλη Γκαγκάτση που τον κατηγορεί για άμεση επιρροή στην απόφαση που εξέδωσε το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής και συγκεκριμένα μέσω φιλικής σχέσης με τον πατέρα του δικαστή Βόμβα. Καταλαβαίνει ο καθένας πως είναι ένα χτύπημα στην προσπάθεια που κάνει φέτος η ΑΕΛ πρωταγωνιστώντας στο πρωτάθλημα ειδικά αν αναλογιστούμε το τι συμβαίνει στην Σούπερ Λίγκα που γίνονται χειρότερα και μεγαλύτερα σε έκταση επεισόδια και επιβάλλονται πολύ ελαφρύτερες ποινές.

Η απόφαση:

Το  Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό  Όργανο της FOOTBALL LEAGUE πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ α)Συνολική χρηματική ποινή σαράντα εννέα χιλιάδων εξακοσίων είκοσι πέντε  (49.625) ευρώ, β) Συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) αγωνιστικών. Επέβαλε στον ΚΩΝ/ΝΟ ΤΣΑΡΕΑ(φροντιστή) την αυτοδίκαιη ποινή του αποκλεισμού από τον επόμενο αγώνα. Επέβαλε στον ΒΑΣΙΛΕΙΟ  ΚΙΣΚΙΝΗ(β΄ διερμηνέα) χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ενός μηνός. Απήλλαξε την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και τον ΚΩΝ/ΝΟ ΤΣΑΡΕΑ για την πειθαρχική παράβαση των άρθρων 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 1 περ. β- η  του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ(αγώνας της 17-10-2015 με ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ).