Η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προαγωγής σε συνδυασμό με την Τράπεζα Θεμάτων είχαν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του αριθμού των μαθητών που παραπέμφθηκαν σε εξετάσεις το Σεπτέμβριο ή δεν κατάφεραν να προαχθούν.

Όπως είχε γράψει το newsbeast.gr σε σύνολο 101.250 μαθητών της Α Λυκείου παραπέμφθηκαν το Σεπτέμβριο μετά την 3η νομοτεχνική ρύθμιση 18.800 μαθητές ήτοι ποσοστό 18.75%. Από τους 18800 οι 9929 κατάφεραν να προαχθούν και να συνεχίσουν στη Β λυκείου ενώ οι 8.871 «έμειναν» στην ίδια τάξη. Το ποσοστό των μαθητών που κλήθηκαν να επαναλάβουν την Α λυκείου ανέρχεται στο 8.8% του συνολικού μαθητικού δυναμικού ποσοστό σχεδόν 4πλάσιο από το 2% πριν την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αναφερθεί εκτενώς στην αύξηση του ποσοστού των μαθητών που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις της Α Λυκείου ενώ έκαναν λόγο για προφανή αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα του νέου εξεταστικού θεσμού, για λανθασμένη εφαρμογή του καυτηριάζοντας παράλληλα τις παλινωδίες του Υπουργείου στον υπολογισμό του βαθμού προαγωγής από την Α’ στη Β’ Λυκείου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γνωστοποίησε εξαρχής ότι εκτός από την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων προχωρά και στην επαναφορά του βαθμού προαγωγής στο 9,5 ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για τη βία στον αθλητισμό.

Η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των προϋποθέσεων εισαγωγής αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα την επαναφορά του ποσοστού των μαθητών που επαναλαμβάνουν την τάξη στο 2%.

ΤΑΞΗ

ΠΡΟΑΓΩΓΗ

Α΄ τάξη του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου

 

απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του

μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας όπου αυτό διδάσκεται

 

Α΄ και Β΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου

Β΄ τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου

απαιτείται γενικός μέσος όρος

τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς

εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας όπου αυτό διδάσκεται.

Γ΄ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου

ΟΛΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Για την προαγωγή των μαθητών

απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5),ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτών εξεταζομένων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Περιβάλλον

Εργασία - Ασφάλεια και Υγιεινή, όπου αυτά διδάσκονται

newsbeast.gr