Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας,  σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την απόλυση του δημοσιογράφου Μάκη Θεοδώρου από τον τηλεοπτικό σταθμό TRT και υπογραμμίζει: Η απόλυση γίνεται σε μία περίοδο όπου στο τοπικό κανάλι έχει αλλάξει προσφάτως η διοίκηση και επιχειρείται να στηθεί ένα σκηνικό συνεχούς πίεσης και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας, με διάφορες παρεμβάσεις.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούν να μπορούν να εργάζονται σε δημιουργικό κλίμα που αναμφισβήτητα επιδρά θετικά στην απόδοσή τους και όχι υπό την απειλή της απόλυσης που κανέναν δεν διευκολύνει στο έργο του.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕ ζητά να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συναδέλφου στον προαναφερόμενο τηλεοπτικό σταθμό της περιφέρειάς μας και παράλληλα  να σταματήσει οποιαδήποτε τακτική εκφοβισμού εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤ-Ε, μαζί με το σύνολο των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, μάχεται για την ανατροπή δυσάρεστων καταστάσεων, οι οποίες με πρόσχημα την οικονομική κρίση, έχουν επιβληθεί και παγιωθεί στο χώρο του τύπου εις βάρος των εργαζομένων που μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα!