Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων για τη στήριξη του Kοινωνικού Παντοπωλείου Λάρισας που εξυπηρετεί 500 οικογένειες κάθε μήνα, διοργανώνει δύο βραδιές στο θερινό κινηματογράφο, όπου αντί για εισιτήριο ο πολίτης μπορεί να προσφέρει μια σακούλα με τρόφιμα διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, πελτέ, ρύζι, ζάχαρη, συμπυκνωμένο γάλα  κλπ).

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου και την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 21.30 στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος” στο Μύλο του Παππά, η είσοδος στην ταινία “Φιλομένα” του Στίβεν Φρίαρς θα είναι δωρεάν συν... μια σακούλα τρόφιμα. Γιατί η τέχνη διδάσκει αλληλεγγύη. Γιατί η ανθρωπιά είναι τέχνη. 

Άλλωστε και το θέμα της ταινίας είναι βαθιά ανθρώπινο. 

Η Φιλομένα Λι ήταν έφηβη ακόμα, όταν έμεινε έγκυος στην Ιρλανδία του 1952. Θεωρήθηκε έκπτωτη και κατέληξε έγκλειστη σε μοναστήρι, όπου της στέρησαν το παιδί της, όταν ήταν ακόμα νήπιο για να το στείλουν σε παρένθετη οικογένεια στην Αμερική. Η ταινία παρακολουθεί την περιπέτεια και τις αναπάντεχες στιγμές που της επιφυλάσσει η αναζήτηση του γιου της για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Συνοδοιπόρος στο συναρπαστικό της ταξίδι θα είναι ένας εκλεπτυσμένος, κυνικός δημοσιογράφος, ο οποίος τη βοηθά να εντοπίσει το γιο της. 

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία που διανθίζεται από εύστοχα στοιχεία χιούμορ, χάρη στους ευφυείς διαλόγους και την προσεγμένη της σκηνοθεσία, καταθέτοντας μια ανορθόδοξα αισιόδοξη ιστορία με δραματικά στοιχεία.

Η Τζούντι Ντεντς, δικαίως υποψήφια για ΄Οσκαρ, μεταμορφώνεται σε μια αφελή, αλλά αξιαγάπητη μικροαστή, ενώ ο Στίβεν Κούγκαν –σε ρόλο συν-σεναριογράφου και συμπρωταγωνιστή- λειτουργεί εξισορροπητικά, αξιοποιώντας τον κυνισμό και το βρετανικό του φλέγμα.