Την ακύρωση του δημοψηφίσματος ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της συγκυβέρνησης Βασίλης Κόκκαλης. Ο Λαρισαίος τονίζει πως το δημοψήφισμα προκαλεί απλώς διχασμό μεταξύ των Ελλήνων, μετά την κατάθεση νέας πρότασης από την πλευρά του Μαξίμου στους δανειστές. 

Για τον λόγο αυτό η ακύρωση του δημοψηφίσματος "θα αποτελέσει δείγμα γνήσιας διάθεσης εξεύρεσης λύσης εντός ευρωζώνης και τρανταχτή απόδειξη του σταθερού προσανατολισμού της Κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή  οικογένεια", όπως τονίζει ο Βασίλης Κόκκαλης. 

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή του:

Η Βουλή των Ελλήνων την 27/06/2015 προκήρυξε την διενέργεια δημοψηφίσματος με συγκεκριμένο και ξεκάθαρο ερώτημα για το οποίο οι Ανεξάρτητοι ‘Έλληνες σαφέστατα απαντούν όχι στην πρόταση συνέχισης της λιτότητας και των σκληρών μνημονίων.

Επειδή όμως χθες η Ελληνική κυβέρνηση επίσημα κατέθεσε νέα πρόταση προς τους δανειστές, η διενέργεια του δημοψηφίσματος καθίσταται άνευ αντικειμένου και ΜΟΝΟ διχασμό θα φέρει στους Έλληνες.

Πρέπει ο Πρωθυπουργός  να συγκαλέσει άμεσα τη Βουλή των Ελλήνων και να ακυρώσει το δημοψήφισμα ανεξάρτητα με την αποδοχή ή μη της πρότασης από τους δανειστές, διότι η ακύρωση του δημοψηφίσματος θα αποτελέσει δείγμα γνήσιας διάθεσης εξεύρεσης λύσης εντός ευρωζώνης και τρανταχτή απόδειξη του σταθερού προσανατολισμού της Κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή  οικογένεια.

Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο πολίτες και πολιτικοί οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.