Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στα πλαίσια της υποψηφιότητας «Λάρισα –Πολιτιστική Πρωτεύουσα», απευθύνει κάλεσμα προς:

-Εικαστικούς (ζωγράφους, γλύπτες, χαράκτες) καθώς και εικαστικά σωματεία

-Φωτογράφους (επαγγελματίες, ερασιτέχνες) καθώς και φωτογραφικές λέσχες

-Αρχιτέκτονες 

Δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση έχουν τόσο οι δημότες της πόλης της Λάρισας, όσο και άλλων πόλεων της χώρας, καθώς και Έλληνες του εξωτερικού (Λαρισαίοι και μη). Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες, καλούνται όπως καταθέσουν δύο (2) φωτογραφίες των έργων τους, καθώς και ένα (1) βιογραφικό σημείωμα. Ως καταληκτική ημερομηνία έχει ορισθεί η 13η Νοεμβρίου 2015.

Ως χώρος διεξαγωγής της έκθεσης έχει ορισθεί η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Τα εγκα. ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽κιστες μετιηθο λέσχες.ίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν κατά την 26η Νοεμβρίου 2015.

Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να καταθέσουν εικαστικά έργα, σχέδια, μακέτες ή φωτογραφίες όπου θα προβάλλουν τις διάφορες όψεις κι εκφάνσεις της πόλης της Λάρισας από ψηλά, μιας πόλης η οποία παρά την επιπεδότητά της, διαθέτει δυναμική, διαθέτει μακραίωνη ιστορία, πολιτισμό, παράδοση, ήθη κι έθιμα. Καλούνται να εξετάσουν τις δυνατότητες τις οποίες προσφέρει η τεχνολογία, παραδείγματος χάριν, από τη λήψη της πρώτης αεροφωτογραφίας, μέχρι το σήμερα, την ευρεία χρήση των Google Maps και του Google Earth, αλλά και την ευκολία της Air-Cam (αεροκινηματογράφησης με τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα) ή άλλοτε και τις συνέπειες των ανωτέρω.   Μέσω των έργων της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα πανόραμα της Λάρισας, ειδωμένης αλλιώς. Πρόκειται για μια συνάντηση με τις όψεις της Λάρισας από ψηλά, μια γνωριμία με τις γνωστές ή άγνωστες γωνιές της μέσω της καλλιτεχνικής ματιάς. 

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις, παρακαλώ όπως αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση kahrimanidism@gmail.com , υπόψιν Μάρως Καχριμανίδη.