Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία φέτος κατά την θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία.

Η Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών προστατών της παιδείας και των γραμμάτων, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

Πέμπτη  29 Ιανουαρίου: 

Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον ιερό ναό του Aγίου Αχιλλίου. Ώρα έναρξης του εσπερινού 17.00μ.μ. Την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα εκπροσωπήσει το  27ο   Δημοτικό και την Δευτεροβάθμια θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο, Iδιωτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ράπτου, Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο. Τον εσπερινό καλούνται να παρακολουθήσουν οι διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό όλων των σχολείων της Λάρισας.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου:

 Όρθρος, Θεία λειτουργία και δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου, με την παρουσία των επισήμων και των αρχών της πόλης. Έναρξη δοξολογίας 10.00. Την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα εκπροσωπήσουν τα 4ο και 37ο δημοτικά σχολεία και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία: 1ο  Γυμνάσιο,4ο  Λύκειο Λάρισας και Iδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ράπτου. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Αγορίτσας Χρήστος , προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα, θα εκκλησιασθούν στους ενοριακούς ναούς.