Ο Βαγγέλης Μόρας έμαθε πως ο αδελφός του, Δημήτρης, πάσχει από λευχαιμία και από τη στιγμή εκείνη βοήθησε εντός και εκτός γηπέδου ώστε ο αδελφός του να θεραπευτεί, πληροφορώντας τον κόσμο ταυτόχρονα για τους κινδύνους της ασθένειας. 

Ο Δημήτρης Μόρας έφυγε τελικά από τη ζωή το καλοκαίρι, ωστόσο, ο αδελφός του συνεχίζει τη δράση έχοντας μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ. Έτσι, προχώρησε στην δημιουργία ενός ιδρύματος που βοηθά όσους πάσχουν από λευχαιμία με τον διακριτικό τίτλο "SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ." και με έδρα τη Λάρισα ξεκινά τη δράση του, έχοντας ως πρώτο στόχο να γίνει γνωστό σε όλους τους πολίτες. 

Στο πλαίσιο αυτό το "SAVE ΜΟΡΑΣ" διοργανώνει μία εκδήλωση γνωριμίας με το κοινό στις 23 Δεκεμβρίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Με επιστολή στην ΕΠΣΛ το ίδρυμα ζητά τη βοήθεια της Ένωσης για να πετύχει τους στόχους του, με το ΔΣ της Ένωσης να κοινοποιεί την επιστολή γνωστοποιώντας παράλληλα πως προτίθεται να βοηθήσει την προσπάθεια του Λαρισαίου αθλητή.

Η επιστολή του SAVE ΜΟΡΑΣ στην ΕΠΣΛ:

«Αξιότιμοι κύριοι,

ως μέλη της διοίκησης του νεοσύστατου σωματείου με την επωνυμία «Μαζί Οραματιζόμαστε Αφύπνιση Συνείδησης» και το διακριτικό τίτλο «SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ.» το οποίο συστήθηκε με την υπ’ αριθμ. 133/16-9-2015 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Λάρισας και καταχωρήθηκε στο βιβλίο Σωματείων Λάρισας με αύξοντα αριθμό μητρώου 50/2015, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστή την δράση μας.

Ο σκοπός του σωματείου μας είναι μη κερδοσκοπικός και συνοψίζεται στα εξής:

  • Η παροχή κοινωνικής φροντίδας, βοήθειας και στήριξης σε παιδιά/ εφήβους καις τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρησκεία, που νοσούν ή νοσηλεύονται πάσχοντα από λευχαιμία.
  • Η δημιουργία ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νοσούντων και νοσηλευομένων παιδιών/ εφήβων/ ατόμων και των οικογενειών τους.
  • Η ενημέρωση του κοινού και των εθελοντών, σε θέματα που έχουν σχέση με την λευχαιμία καθώς και τους τρόπους και μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου, την εξέλιξη των ιατρικών μεθόδων αντιμετώπισης της μέσω επιστημονικών εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, ημερίδες, συνέδρια, βιωματικά Σεμινάρια, και οποιαδήποτε άλλα πρόσφορα μέσα.
  • Οι δωρεές εξοπλισμού και υλικοτεχνικών μέσων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, όπου νοσηλεύονται παιδιά με το ως άνω νόσημα.
  • Η οικονομική στήριξη των νοσηλευομένων παιδιών και των οικογενειών τους κυρίως σε σχέση με τις ανάγκες και δαπάνες νοσηλείας τους .
  • Η ενημέρωση και πληροφόρηση των οικογενειών των νοσηλευομένων παιδιών σχετικά με τη νόσο αλλά και με τα δικαιώματα τα οποία έλκουν εξαιτίας της ασθένειας / νοσηλείας τους.
  • Η καλλιέργεια σχέσεων του Σωματείου και των μελών του, με παρεμφερείς Συλλόγους / Σωματεία και μέλη τους, του εσωτερικού ή του εξωτερικού και η μεταξύ τους συνεργασία.
  • Η σύσφιγξη των σχέσεων, φιλικών και κοινωνικών, των μελών του Σωματείου και η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ τους, με σκοπό την πραγμάτωση των σκοπών και επιδιώξεων του Σωματείου.

Η προσπάθειά μας ξεκίνησε μετά την πρόσφατη απώλεια συγγενικού προσώπου των ιδρυτών, του Δημήτριου Μόρα και έχουμε, όλα τα ιδρυτικά μέλη, την πεποίθηση ότι η διάδοση και η ανάπτυξη της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών) είναι η μόνη ελπίδα για όσους πάσχουν από διάφορες μορφές λευχαιμίας.

Έχουμε αντιληφθεί και προσπαθούμε να διαδώσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε ότι οφείλουμε όλοι μας να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια που επιδιώκει αυτό τον σκοπό  και έχουμε χρέος να το υποστηρίξουμε όλοι όπως μπορούμε.

Οι προθέσεις μας είναι κυριολεκτικά αλτρουιστικές και μοναδικό μας μέλημα είναι, με χρηστή διαχείριση των πόρων και απόλυτη διαφάνεια, να προσφέρουμε το καλύτερο. Το σωματείο μας χρειάζεται τη στήριξή σας για να αντέξει και να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Θέλει την υποστήριξη όλων. Κανένας δεν περισσεύει.

Στο παραπάνω πλαίσιο το σωματείο μας και προκειμένου να καταστεί ευρέως γνωστό, τόσο η δημιουργία του όσο και οι σκοποί του, πρόκειται να πραγματοποιήσει την 23/12/2015 εκδήλωση στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας προκειμένου να ενημερωθεί το κάθε μέλος, φίλος, πολίτης στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, για τη δράση και τους σκοπούς του σωματείου μας αλλά και τη δυνατότητα να γίνει κάποιος δότης αιμοποιητικών κυττάρων. Η συμβολή και η συνδρομή σας εκτιμούμε ότι μπορεί να συντελέσει στην επιτυχία τόσο της εκδήλωσής μας , την οποία με ειλικρινή αγάπη και πάθος διοργανώνουμε, αλλά και την επίτευξη του εν γένει σκοπού του σωματείου μας. Επειδή εκ μέρους μας υπάρχει η διάθεση και η πρόθεση να συνεργαστούμε και να έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας κάθε συναρμόδιο φορέα, θα θέλαμε να ζητήσουμε και τη συνδρομή σας προκειμένου να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας για την όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση και λειτουργία μας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα να έχουμε μαζί σας συνεργασία σε όποιο πλαίσιο επιτρέπουν βεβαίως και οι σκοποί και η δράση της δική σας οργάνωσης.

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ακόμη και για μία από κοινού συνάντηση εφόσον εκτιμάτε ότι μπορεί να υπάρξει ένα πλαίσιο μεταξύ μας συνεργασίας.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων

Το διοικητικό συμβούλιο: Πρόεδρος : Ιωάννης Μόρας, Αντιπρόεδρος: Λιάνα Χαμαλίδου, Γραμματέας : Βάλια Σερμέτη, Ταμίας : Έλενα Μόρα, Μέλος :Αγγέλα Μπαρμπαγιάννη».