Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 12.30 θα γίνει στο Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συνέντευξη τύπου για τον 13ο Ημιμαραθώνιο Τύρναβος-Λάρισα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και  ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος  εθελοντών. 

Είναι τα αγώνας που πλέον έγινε θεσμός για τα αθλητικά δεδομένα τα περιοχής τα και όχι μόνο, απολαμβάνει δε, τη στήριξη και αναγνώριση δρομέων από όλη την Ελλάδα από την πρώτη κιόλας διοργάνωση (2003), με την χωρίς υψομετρικές διαφορές διαδρομή και την προσεγμένη διοργάνωση.

Η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη ενώ για αθλητές κάτω των 18 ετών απαραίτητη είναι η υπεύθυνη δήλωση των γονέων. 

Για την διευκόλυνση των αθλητών το πρωί τα Κυριακής και ώρα 9.00 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη κεντρική πλατεία για τον Τύρναβο και τα το μεσημέρι μετά τα απονομές.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου τα 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία τα Λάρισας. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο τα πλατείας τα 13.30.

Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.100 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως την Γέφυρα Αλκαζάρ – Μητρ. Δωροθέου – Σκληρού – Γέφυρα ΔΕΥΑΛ – πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Κύπρου – Κεντρική Πλατεία (Τερματισμός).

 Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος τα διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο τα απόστασης.

Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τα 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα από 18 έως 67 χρονών. 

Σε όλους τα αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Τα-shirt, μετάλλιο, και δίπλωμα.

Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των: 

Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ του Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας 

ΕΝΩΣΗ  ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ  / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ  Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύλλογος  ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κριτές Στίβου Αν. Θεσσαλίας

Και πολλούς άλλους εθελοντές

Χορηγοί του αγώνα είναι τα καταστήματα:

PlayHouse T-Shirts

Φροντιστήριο ΚΕΝΤΡΟΝ

Αγραφιώτης Δ-Ηλιάδης Π-Μπουλογιάννης Θ –Μπρούτσος Β.

Τυπογραφείο ΓΡΑΜΜΗ

Μπαρούτας Θωμάς Εκτύπωση διπλωμάτων

Home Service – Συστήματα Ασφαλείας Χυμοί