Σε επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία της Λάρισας, καθώς λόγω του νέου κύματος καύσωνα την Κυριακή ο Νομός Λάρισας βρίσκεται σε υψηλή θέση κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς όπως εκδόθηκε από την Γ.Γ.Π.Π. και που ισχύει για αύριο Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4)  για την ηπειρωτική Μαγνησία και τη Λάρισα και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 3) για τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τις Σποράδες. 

Τα κατά τόπους τμήματα της Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων  έχουν ήδη ενημερώσει τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και τους Δήμους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα τα Τμήματα Εκτάκτων Αναγκών και Συντήρησης έθεσαν τον στόλο οχημάτων και μηχανημάτων σε πλήρη ετοιμότητα. 

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην  ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.