Πιάνει… τόπο όπως φαίνεται το σχόλιο της στήλης για άμεση κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των αστέγων της πόλης. 

Όπως μαθαίνουμε ο δήμος προσανατολίζεται στην αξιοποίηση ενός ακινήτου που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του μετά από δωρεά. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες οι άστεγοι της Λάρισας προσεγγίζουν τους τριάντα πέντε και καθημερινά στο γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου προσέρχονται τέσσερα με πέντε άτομα τα οποία ζητούν βοήθεια στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν.

Πρόκειται για Λαρισαίους, οι περισσότεροι από τους οποίους πριν λίγα χρόνια δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα βρισκόταν σε μια τέτοια κατάσταση. Εκτός από τους… γνωστούς που περιφέρονται στο κέντρο της πόλης, οι υπόλοιποι προσπαθούν να βρουν «στέγη» σε οικοδομές, υπόγεια πολυκατοικιών ακόμα και σε στάνες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Λαρισαίου πρώην επιχειρηματία που τους τελευταίους μήνες μένει μέσα στο αυτοκίνητο του!

Έτσι ο δήμος, προτίθεται να ξεκινήσει τη δημιουργία ενός ξενώνα αστέγων στο συγκεκριμένο ακίνητο όπου θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί περίπου 15 άτομα. Δεν απαιτούνται μάλιστα ούτε πολλά χρήματα άλλα ούτε και πολλές εργασίες ώστε να παρέχει μια άνετη φιλοξενία. Το μόνο που χρειάζεται είναι άμεσες αποφάσεις καθώς ο βαρύς χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών.

H αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής δηλώνει έτοιμη και για περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» με δριμύ ψύχος, καθώς βρίσκεται σε συνεννόηση με ξενοδόχους της πόλης για φιλοξενία των αστέγων τις δύσκολες ημέρες και νύχτες. Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση: να φωνάξουν τον Τζανακούλη να τους… εξαφανίσει όπως έκανε ως δήμαρχος.