Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων για την περίοδο 2022-2023.

Συνολικά υποβλήθηκαν 1.759 αιτήσεις νηπίων και βρεφών και ικανοποιούνται στην παρούσα φάση 1.675 εκ των οποίων 1586 παιδιά (95%) τοποθετηθήκαν στην πρώτη επιλογή τους και 85 παιδιά (5%) στην δεύτερη επιλογή τους. Στην επόμενη φάση επιλογής αιτήσεων (Σεπτέμβριο) υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί το σύνολο των παιδιών. Οι γονείς που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, ενδιαφέρονται για φιλοξενία των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και είναι κάτοχοι voucher, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε υπάρχουσες κενές θέσεις.

Η επιλογή των παιδιών έγινε σύμφωνα με σύστημα μοριοδότησης και ανάλογα με τη δυναμικότητα του κάθε παιδικού σταθμού. Τα ονόματα των παιδιών θα είναι αναρτημένα σε εσωτερικό χώρο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και θα υπάρξει και τηλεφωνική ενημέρωση από τους Παιδικούς Σταθμούς προς τους γονείς.

Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν για τη νέα περίοδο στις 5 Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα της απογευματινής ζώνης θα ανακοινωθούν τέλος Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι, η περίοδος για ενστάσεις και για κατάθεση νέων αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από 1-10 Σεπτεμβρίου σταγραφεία της Δ/νσης (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8 Α , 3 ος όροφος) ενώ για τις απαντήσεις θα καταβληθεί η προσπάθεια να ολοκληρωθούν εντός 10 ημερών.

Αξίζει να σημειωθει πως και φέτος οι 27 Παιδικοί Σταθμοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2022-2023» και οι ενδιαφερόμενες μητέρες αφού υποβάλουν την αίτησή τους, όταν ανακοινωθεί η Πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ και εφόσον θα είναι δικαιούχοι voucher, θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα διαθέσιμα σημεία (γραφεία Δ/νσης και Παιδικοί Σταθμοί) που θα ανακοινωθούν, για υπογραφή Σύμβασης ώστε μέσω του προγράμματος, να φιλοξενηθούν δωρεάν.

Πληροφορίες στο τηλ: 2410680205 και 2410680215 και σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς.