Οι σημαντικοί άνθρωποι που κατείχαν ξεχωριστή θέση στην ιστορία γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο, που άλλοι επέλεξαν Cartier ρολόγια, άλλοι Rolex ρολόγια και άλλοι Patek Philippe. Άλλωστε τα ρολόγια είναι από μόνα τους οι γνήσιοι εκπρόσωποι της ανθρώπινης ευρηματικότητας και ακρίβειας.

Η διαφορά όμως πολυτελών ρολογιών είναι ο συνδυασμός της καινοτομίας και της καλαισθησίας. Από αυτή τη σκοπιά έχει ενδιαφέρον να δούμε μερικές ισχυρές προσωπικότητες της ανθρωπότητας, που επέλεξαν ρολόγια των παραπάνω διάσημων οίκων, αλλά και τις ιστορίες που κρύβουν.

Cartier ρολόγια Πριγκιπικών διαστάσεων

Τα Cartier ρολόγια δεν κέρδισαν με την κομψότητά τους την καρδιά διάσημων ηθοποιών, όπως η Angelina Jolie, αλλά και σπουδαίων προσωπικοτήτων. Η σειρά Tank του οίκου μάλιστα είναι από τις δημοφιλέστερες.

Και για να μη σας κρατάμε σε αγωνία, η Πριγκίπισσα Diana είχε δύο Cartier ρολόγια σε διαφορετικές εκδοχές του Tank: την ολόχρυση Tank Francaise, που σήμερα φορά και η σύζυγος του γιου της, Μέγκαν Μαρκλ και την Tank Louis Cartier. Μάλιστα η πριγκίπισσα Diana ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή κι επιδραστικά πρόσωπα στον κόσμο, που φόρεσαν ποτέ Cartier ρολόγια.

Πώς όμως ήρθε στον ιδιοκτήτη του Οίκου η έμπνευση για τον σχεδιασμό τους; Τα εμβληματικά ρολόγια δημιουργήθηκαν ως μίμηση των πρώτων πολεμικών αρμάτων (τανκς), που χρησιμοποιήθηκαν στον ‘Α Παγκόσμιο Πόλεμο.

Patek Philippe ρολόγια: Από τις πριγκίπισσες στη Βασίλισσα

Εφόσον πιάσαμε τη βασιλική οικογένεια ας παραμείνουμε περνώντας αυτή τη φορά στα υψηλότερα στελέχη της. Τα Patek Philippe ρολόγια βρήκαν τη θέση τους στον καρπό της ίδιας της τέως Βασίλισσας της Αγγλίας.

Μάλιστα για το ότι ο ίδιος οίκος έχει λάβει τις διαστάσεις αυτές και μπορεί να παράγει τα πιο διάσημα πολυτελή ρολόγια, τα εύσημα αποδίδονται στη Βασιλική οικογένεια. Όταν ο οίκος πρωτοιδρύθηκε το 1851, τα 2 ιδρυτικά μέλη έφεραν ρολόγια της συλλογής τους στη Μεγάλη Έκθεση του Λονδίνου. Εκεί η Βασίλισσα Βικτώρια και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος αγόρασαν ρολόγια για τους εαυτούς τους.

Σύντομα ακολούθησαν το παράδειγμά τους και άλλες Ευρωπαϊκές Βασιλικές οικογένειες, όπως ο οίκος των Ρομανώφ, οι Χάσμπουργκ, η Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, της Σουηδίας, Βουλγαρίας, Πορτογαλίας, Σερβίας και Ιταλίας. Αποτέλεσμα ο οίκος να γίνει σήμα κατατεθέν βασιλικών οικογενειών.

Για πάνω από 160 χρόνια τα Patek Philippe ρολόγια ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με τη Βρετανική βασιλική οικογένεια. Μάλιστα η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε στην κατοχή της ένα τέτοιο ρολόι, του οποίου το καντράν απαρτίζονταν από διαμάντια και το λουρί από σειρές μαργαριταριών.

Tag Heur ρολόγια για Πλανητάρχες

Είναι γνωστή η αδυναμία του τέως Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στα ρολόγια του οίκου. Συγκεκριμένα ο τέως Πρόεδρος δεν αποχωρίζεται το μοντέλο TAG Heuer 1500. Παρότι η κυκλοφορία του συγκεκριμένου μοντέλου έπαυσε το 1998, έστρεψε τα φώτα ξανά πάνω του, όταν ο πρώην Πρόεδρος το φόρεσε στη διάρκεια της καμπάνιάς του.

Rolex ρολόγια: Η προτίμηση των σπουδαίων ανδρών

Κλισέ ή όχι, όλοι οι σπουδαίοι ιστορικά άνδρες είχαν κάποτε στην κατοχή τους Rolex ρολόγια. Ο ίδιος ο ιδρυτής του οίκου Hans Wilsdorf, είχε δωρίσει κάποτε ένα Datejust ρολόι στον Sir Winston Churchill το 1947. Το ρολόι ήταν το 100.000 και ο ιδρυτής του οίκου αποφάσισε, ότι θα έπρεπε να το φορέσει κάποια σπουδαία προσωπικότητα.

Μιλώντας όμως για σπουδαίες προσωπικότητες, η ίδια η Rolex περιγράφει τον Dr. Martin Luther King Jr., ως έναν από τους σημαντικότερους ήρωες στην ιστορία τους. Με τη συνεχή υποστήριξη της εταιρείας στις συμμαχικές δυνάμεις κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και -παρά την ουδετερότητα της χώρας- με τα Ναζιστικά στρατεύματα να καραδοκούν, η εταιρεία είδε στο πρόσωπο του Dr. Martin Luther King Jr. Ένα ευγενικό πνεύμα, που μάχονταν την καταπίεση.

Η λίστα με τους διάσημους και σπουδαίους ανθρώπους που φόρεσαν κομψοτεχνήματα της ωρολογοποιίας μπορεί να είναι ατελείωτη. Όπως ατελείωτος είναι και ο χρόνος. Το μόνο σταθερό; Το στίγμα που οι σπουδαίοι άνθρωποι άφησαν στην ιστορία. Το στίγμα, που οι υπόλοιπο κοινοί θνητοί μπορούμε να αφήσουμε μέσα από τη ρουτίνα μας, συνεισφέροντας έστω και από λίγο σε έναν ομορφότερο κόσμο.