Ατμοκαθαριστής, τρίψιμο των αρμών με οδοντόβουρτσα ή η σιδερώστρα να παίρνει φωτιά από το σίδερο: Όλα είναι τρόποι εκτόνωσης πολλών. Μπορεί κάποιοι να ηρεμούν με γιόγκα, άλλοι με διαλογισμό ή ένα μασαζ. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που απολαμβάνουν τα ίδια κατευναστικά αποτελέσματα καθαρίζοντας τον πάγκο της κουζίνας ή τακτοποιώντας τη ντουλάπα.

Μάλιστα ορισμένους ανθρώπους η θέα και μόνο ενός καθαρού και τακτοποιημένου σπιτιού, βοηθά στο να ηρεμήσουν και να αποφορτιστούν. Κάτι που αποδεικνύουν και έρευνες. Όταν έρχεται η ώρα της καθαριότητας τίθεται το μεγάλο δίλημμα. Καθαρίζουμε μόνοι μας ή προσλαμβάνουμε επαγγελματία;

5 πράγματα να σκεφτούμε πριν προσλάβουμε καθαρίστρια

Αντικειμενικά μιλώντας η ημέρα μιας οικογένειας με παιδιά είναι γεμάτη υποχρεώσεις. Όταν φτάνει η ώρα της ξεκούρασης, το μόνο που έχει ανάγκη κάποιος είναι να χαλαρώσει και να αδειάσει το μυαλό του λίγο πριν τον ύπνο. Αν είστε κι εσείς όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, που δεν αποφορτίζονται καθαρίζοντας είναι επόμενο να σκέφτεστε να επιστρατεύσετε τη βοήθεια ειδικού. Τι πρέπει να λάβετε όμως πρώτα υπόψη;

  1. Πόσο πραγματικά πληρώνετε

Είστε έτοιμοι για μερικά δύσκολα μαθηματικά; Έστω ότι εργάζεστε και το μεροκάματό σας είναι αυτό του βασικού μισθού, πχ 31,81€ και σας παίρνει 4 ώρες να καθαρίσετε το σπίτι. Αν προσλάβετε καθαρίστρια, που παίρνει 9€/ ώρα και χρειάζεται τις ίδιες ώρες να καθαρίσει το σπίτι σας, θα δώσετε 36€.

Μήπως τελικά να βγάλετε τη σφουγγαρίστρα μόνοι σας;

Το αν συμφέρει να πάρετε τη σφουγγαρίστρα και τα καθαριστικά σας σύνεργα και να καθαρίσετε μόνοι σας, εξαρτάται. Αφενός από την παραπάνω συνάρτηση και από το τι κερδίζετε. Μερικές φορές το κερδός μπορεί να μην είναι υλικό ή άμεσα αντιληπτό, είναι όμως λειτουργικό.

Αν για παράδειγμα με τις 4 ώρες αυτές γλιτώνετε κούραση, έχετε περισσότερη όρεξη να παίξετε με το παιδί σας ή ασχολείστε με άλλα πράγματα, που έχουν σημασία για εσάς, τότε ναι, αξίζει να δώσετε κάτι παραπάνω από έναν μισθό σας.

  1. Απαλλαγείτε από το άγχος

Έχετε κάποιο πολύ σημαντικό project πάνω στο οποίο δουλεύετε; Περιμένετε να έρθουν οι γονείς στο σπίτι ή φροντίζετε κάποιον ηλικιωμένο; Αν κάποια από αυτές ή άλλη συνθήκη σας επιβαρύνει καθημερινά, το να έχετε να φροντίσετε για ένα πράγμα λιγότερο, είναι σημαντικό.

Και το να προσλάβετε επαγγελματία για τον καθαρισμό του σπιτιού σας, θα σας βοηθήσει σε αυτό. Τις επιβλαβείς συνέπειες του άγχους τις γνωρίζουμε. Το να επιστρέψετε σε ένα απαστράπτον και τακτοποιημένο σπίτι στο τέλος της ημέρας, δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση.

  1. Ακολουθείστε το πρόγραμμα που σας βολεύει

Οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν ευέλικτα προγράμματα και δουλεύουν χωρίς συμβόλαιο. Επομένως μπορείτε να επικαλεστείτε τη βοήθεια ενός ειδικού σε εβδομαδιαία, μηνιαία βάση ή και κάθε 2 εβδομάδες. Μπορείτε απλώς να καλείτε καθαρίστρια, όταν απλώς χρειάζεστε μια χείρα βοηθείας.

  1. Ατμοκαθαριστής: Καθαρά και Υγιεινά

Ο ατμοκαθαριστής θα απολυμάνει τα πατώματά σας είτε καθαρίσετε εσείς είτε ένας άνθρωπος που καθαρίζει σπίτια επαγγελματικά. Και όπως και να το κάνουμε ένα καθαρό σπίτι είναι και υγιεινό σπίτι. Άλλωστε οι βρώμικες επιφάνειες σε κουζίνα και μπάνιο είναι εστίες μικροβίων και βακτηρίων. Αυτά με τη σειρά τους ελκύουν μολυσματικά έντομα, όπως οι κατσαρίδες.

Αντίστοιχα και η σκόνη ευθύνεται για πολλές αλλεργίες και άλλα συμπτώματα. Καθώς τα σπίτια σήμερα είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν, είναι δύσκολο να συντηρεί κανείς καθαρό το σπίτι. Αντίθετα μια επαγγελματίας μπορεί να απομακρύνει τη βρωμιά και να διατηρήσει το σπίτι καθαρό.

  1. Βαθύς καθαρισμός: Η πρόκληση της καθαριστικής ρουτίνας

Οι επαγγελματίες καθαριστές έχουν μια στάνταρ ρουτίνα που ακολουθούν, όπως ξεσκόνισμα, σκούπισμα, καθαρισμός του μπάνιου και της κουζίνας. Εφόσον όμως ζητάτε τη βοήθειά τους μπορείτε να ζητήσετε να κάνουν αυτές τις βαριές εργασίες, που επιβαρύνουν εμάς τους ίδιους, όταν έρχεται η σειρά τους. Εποχικές εργασίες, όπως στο στρώσιμο και το ξεστρώσιμο των χαλιών, τα παράθυρα και άλλα είναι κάποιες από αυτές. 

Μικρές οδηγίες για να έχετε καθαρό σπίτι όσο πιο πολύ γίνεται!

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κόλπο με το οποίο μπορείτε να έχετε καθαρό σπίτι επ’ άπειρον. Ωστόσο υπάρχουν μερικά βήματα, που βοηθούν να έχουμε το σπίτι σε έλεγχο.

  1. Τακτοποιήστε καθημερινά

Ένα τακτοποιημένο σπίτι δείχνει και καθαρό. Επομένως φροντίστε στο τέλος κάθε μέρας, κάθε πράγμα να είναι στη θέση του. Πέραν τούτου ένα καθαρό σπίτι είναι πιο εύκολο να καθαριστεί, αφού δε θα πέφτετε σε εμπόδια, όσο θα καθαρίζετε.

  1.  Η απλώστρα σε πρώτο πλάνο

Όσο η απλώστρα κάνει τα μαγικά της στεγνώνοντας τα ρούχα σας, μπορείτε να κάνετε άλλες δουλειές στο σπίτι, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

  1. Χωρίστε τις δουλειές ανά ημέρα εβδομάδας

Ίσως σας είναι πιο εύκολο να μοιράζετε μέσα στη βδομάδα τις δουλειές αντί να τις κάνετε όλες μαζεμένες σε μια μέρα. Ξεσκονίστε ή ξαραχνιάστε τους τοίχους τη μία μέρα και σκουπίστε. Την επόμενη μπορείτε να σφουγγαρίσετε. Μάλιστα αρκετές εργαζόμενες μητέρες σφουγγαρίζουν ακριβώς πριν πέσουν για ύπνο, ώστε και να βρουν καθαρό το σπίτι την επομένη και να μη χρειαστεί να περιμένουν να στεγνώσουν τα πατώματα.