Ένας νέος γονιός πιστεύει, ότι η συμβίωση με τα παιδιά είναι δύσκολη υπόθεση. Σκεφτείτε τι συμβαίνει λοιπόν με ένα ταξίδι, ακόμη κι ένα κοντινό όπως το πειραιάς μήλος. Η στρατηγική, ο εξοπλισμός, ο σχεδιασμός, οι προσδοκίες και οι άπειρες φορές, που θα απαντήσει ο γονιός στο «Ακόμα να φτάσουμε;» συνθέτουν το ψηφιδωτό του ταξιδιού με παιδιά.

Ειλικρινά το να ταξιδεύει κανείς με παιδιά δεν έχει σχέση με το να πηγαίνει κάποιος διακοπές μόνος του. Και ναι, μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά, δε θα μπορέσετε να δείτε το Μάτσου Πίτσου μαζί. Δε χρειάζεται να τρομοκρατείστε. Με λίγη οργάνωση όμως μπορείτε να σχεδιάσετε τις διακοπές σας ακόμη και σε μακρινό προορισμό και να χτίσετε αξέχαστες αναμνήσεις.

Ταξίδι με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Το καλό με τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι, ότι δε χρειάζονται τόσο ύπνο όσο τα μικρότερα. Από αυτή τη σκοπιά δε χρειάζεται και ο εξοπλισμός, που κουβαλάτε για τα μικρότερα παιδιά, (μάρσιποι, καρότσια κλπ). Σε αυτή την ηλικία τα παιχνίδια, οι δραστηριότητες που θα τα διασκεδάζουν και ίσως φωτάκια (αν φοβούνται) είναι τα σημεία εστίασης.

Ας δούμε μερικά ακόμη μυστικά γονέων, που κατάφεραν να οργανώσουν και τελικά να περάσουν υπέροχα στο ταξίδι με τα παιδιά τους σε προσχολική ηλικία.

  1. Πειραιάς σαντορίνη και κεφάλαιο παιχνίδια: Τα... ξεχασμένα και τα «καθαρά»

Θέλετε να απασχολήσετε τα παιδιά στο ταξίδι πειραιάς σαντορίνη και να περάσει η ώρα στο πλοίο σαν... νεράκι; Τα παιχνίδια και ειδικά αυτά που δε λερώνουν είναι εξαιρετική ιδέα. Ένα μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόροι είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Από την άλλη παζλ ή γλίτσα, που χάνονται ή λερώνουν πολύ καλό είναι να τα αποφύγετε.

Επίσης το ταξίδι θα το οργανώσετε βδομάδες πριν την αναχώρηση. Οπότε κρύψτε κάποια από τα αγαπημένα του παιχνίδια. Όταν έρθει η ώρα του ταξιδιού, θα τα ξεθάψετε και θα τα εμφανίσετε στο ξενοδοχείο ή το κατάλυμα, που κλείσατε. Έτσι θα μοιάζουν σαν καινούρια, ενώ θα έχουν και τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης.

  1. Πάρτε μαζί σας καρότσι

Αν προβλέπεται πολύ περπάτημα στο ταξίδι σας, πάρτε μαζί σας κι ένα καρότσι. Ναι, ακόμη κι εσείς που δεν το χρησιμοποιείτε πια. Μέχρι τα παιδιά να γίνουν 6, 7 ή 8 είναι απαραίτητο. Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα να νοικιάσετε καρότσι στη χώρα προορισμού, ώστε να μην το κουβαλάτε μαζί.

  1. Μην ξεχάσετε τις παιδικές δραστηριότητες

Συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας είτε δραστηριότητες είτε ξενοδοχεία, που έχουν και παιδικές δραστηριότητες. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να υπάρχει στο πρόγραμμά σας χρόνος για να ξεκουραστούν τα παιδιά το απόγευμα από την ολοήμερη περιήγηση. Έτσι θα αποτρέψετε πιθανή εμφάνιση γκρίνιας και εκνευρισμού.

Ταξίδι πειραιάς σέριφος με παιδιά σχολικής ηλικίας

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν τα παλιά, δοκιμασμένα κόλπα για να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα, δεν πιάνουν στο ταξίδι πειραιάς σέριφος. Είστε έτοιμοι πια για την επόμενη πίστα.

  1. Χρησιμοποιήστε θήκες οργάνωσης βαλίτσας

Αυτή η συμβουλή ισχύει βέβαια για όλα τα ηλικιακά γκρουπ, αλλά ειδικά όταν τα παιδιά ξεκινούν να επιλέγουν τα ρούχα τους, μπορείτε να το επικαλεστείτε. Μπορείτε για κάθε μέρα του ταξιδιού να έχετε τα ρούχα σε μια διαφορετική θήκη οργάνωσης. Έτσι θα είναι απόλυτα οργανωμένα τα ρούχα όλης της οικογένειας.

  1. Αφήστε 1 μέρα ελεύθερη

Αν ταξιδεύετε για μια βδομάδα ή παραπάνω, αφήστε μια μέρα παντελώς ελεύθερη. Μη βάλετε κάποιο αξιοθέατο ή δραστηριότητα σε αυτή. Δείτε τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας και κάντε τις αντίστοιχες προτάσεις. Παιχνίδι στις νεροτσουλήθρες, περιήγηση στον ζωολογικό κήπος, στον παιδότοπο του ξενοδοχείου ή μαραθώνιος παγωτού; Επιλέξτε κάτι που θα ευχαριστηθείτε οικογενειακά.

  1. Διακοπές με μια ακόμη οικογένεια

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, αυτή είναι η ηλικία όπου καταλαβαίνετε, ότι τα παιδιά πρέπει να είναι με τα παιδιά. Σχεδιάστε το ταξίδι έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε διακοπές με άλλη φιλική ή συγγενική οικογένεια, που τα παιδιά σας περνάνε όμορφα. Αυτές οι διακοπές θα τους μείνουν αξέχαστες!

Συμβουλές για ταξίδι με εφήβους!

Κάθε ηλικιακή μετάβαση των παιδιών είναι ένα ολόκληρο στάδιο, οπότε όπως καταλαβαίνετε, άλλα τρικς πρέπει να μετέλθετε στην εφηβεία. Για να δούμε κάποια από αυτά!

  1. Ταξίδι πειραιάς ίος με εφήβους: Οργανώστε μια τσάντα... δραστηριοτήτων!

Στο ταξίδι πειραιάς ίος καλό είναι να έχετε μαζί σας μια τσάντα δραστηριοτήτων. Αυτό περιλαμβάνει τα σνακ για τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και ήσυχα παιχνίδια. Sudoku, σταυρόλεξα, επιτραπέζια, οτιδήποτε σας ευχαριστεί. Εν τω μεταξύ λόγω και ηλικίας, τα παιδιά θα περιηγηθούν στο πλοίο, θα αφαιρεθούν κοιτώντας τη θάλασσα ακούγοντας μουσική, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε, αν βαρεθούν.

  1. Βεβαιωθείτε, ότι έχετε μαζί τα απαραίτητα αρχεία

Έχουν κατεβάσει την αγαπημένη τους μουσική; Ταξίδι χωρίς μουσική δε γίνεται. Επομένως φροντίστε να έχετε άφθονη μουσική για να μη βαρεθούν.

  1. Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν δραστηριότητες

Επιτρέψτε τους να σας βοηθήσουν στον σχεδιασμό του ταξιδιού δίνοντάς τους πρωτοβουλίες. Πείτε τους να διαλέξουν πιθανές δραστηριότητες, που θα τους ενδιέφεραν όσο θα είστε στην Ίο, όπως watersports, ενδιαφέρουσες παραλίες όπως η Θεοδότη, το Μαγγανάρι, ο Μυλοπότας.

  1. Πάρτε κι έναν φίλο μαζί!

Στο νησί της Ίου, της ξέφρενης διασκέδασης, τα έφηβα παιδιά σας θα ευχαριστηθούν τις διακοπές σας καλύτερα, αν έχουν και έναν συνομήλικο φίλο μαζί τους.

  1. Πηγαίνετε σε ξενοδοχείο και μαγαζιά με δραστηριότητες για εφήβους

Όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ψάξτε και βρείτε καταλύματα, που θα έχουν και δραστηριότητες για εφήβους. Η πισίνα, ένα τμήμα με αθλήματα ή παιχνίδια θα κάνει τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα με άλλους συνομηλίκους τους.

Γνωρίζοντας τα κατάλληλα κόλπα και έχοντας τα απαραίτητα μαζί σας εξασφαλίζετε, ότι θα έχετε όσο το δυνατόν πιο ομαλό ταξίδι με τα παιδιά. Και κάπως έτσι, μπορεί το ταξίδι με παιδιά να γίνει διακοπές με παιδιά.