Έφτασε η στιγμή και η προσμονή για το ταξίδι ραφήνα τήνος κορυφώνεται. Η αίσθηση της άμμου στα γυμνά πόδια, το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, τα χαμόγελα λίγων και καλών συγγενών και φίλων είναι όλα όσα συνθέτουν το σκηνικό ενός ονειρεμένου γάμου. Ναι! Ο γάμος στις Κυκλάδες είναι πια τάση, όχι για ξένους μόνο πια, αλλά και για Έλληνες.

Οι λόγοι είναι άπειροι. Δεν είναι μόνο το ανυπέρβλητα ρομαντικό σκηνικό, που συνθέτουν τα απαράμιλλης ομορφιάς κυκλαδίτικα τοπία. Δεν είναι μόνο η ευκολία καθώς μπορεί άνετα να συνδυάσει κανείς μυστήριο και ταξίδι του μέλιτος. Πρόκειται για μια εμπειρία πέρα από ό,τι κι αν έχουμε ζήσει ως τώρα. Το μόνο ερώτημα που συνήθως προκύπτει και προβληματίζει, είναι: Πως το οργανώνουμε αυτό;

9 μυστικά για να οργανώσετε έναν γάμο στις Κυκλάδες

  1. Ξεκινήστε τον προγραμματισμό σας έγκαιρα

Όπως σε κάθε γάμο, που πραγματοποιείται εκτός της πόλης όπου το ζευγάρι ζει, θα πρέπει να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας, το νωρίτερο δυνατό. Όσο πιο νωρίς στείλετε τις προσκλήσεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να συγκεντρώσετε τους αγαπημένους σας φίλους στο νησί της επιλογής σας.

Λάβετε επίσης υπόψη, ότι δε θα μπορέσει ο κόσμος να έρθει για 1 ημέρα μόνο. Επομένως το κόστος θα εκτοξευθεί. Γι’ αυτό προτιμήστε την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Εναλλακτικά αν θέλετε οπωσδήποτε να παντρευτείτε καλοκαίρι επιλέξτε αρχές Ιουλίου ή τέλη Αυγούστου.

  1. Ραφήνα Πάρος: Τι θα λέγατε για γάμο... μεσοβδόμαδα;

Αν επιλέξατε να κάνετε το ταξίδι ραφήνα πάρος σχεδιάζοντας τον γάμο σας εν μέσω καλοκαιριού και Σαββατοκύριακού, σκεφτείτε το ξανά. Στις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους η τουριστική κίνηση κορυφώνεται. Αυτό σημαίνει, ότι οι αίθουσες εκδηλώσεων αλλά και επαγγελματίες, όπως οι make-up artists και κομμωτές είναι όλα κλεισμένοι από νωρίς. 

Για να είστε βέβαιοι, ότι θα βρείτε όλους τους επαγγελματίες, που χρειάζεστε επιλέξτε να κλείσετε μια ημερομηνία μέσα στη βδομάδα. Από τη μια είναι ευκαιρία για τους καλεσμένους σας να κάνουν σύντομες διακοπές. Από την άλλη θα μπορείτε πιο εύκολα να διαπραγματευτείτε τις τιμές στις αίθουσες εκδηλώσεων, ενώ και οι επαγγελματίες πιο εύκολα θα δεχθούν να κλείσουν μυστήριο σε μια λιγότερο περιζήτητη ημερομηνία.

  1. Ενημερώστε τους καλεσμένους σας έγκαιρα

Ναι, για εσάς μπορεί να είναι πολύ φυσικό ένας γάμος στις Κυκλάδες. Για τους καλεσμένους σας όμως; Είναι χρήσιμο λοιπόν να τους βοηθήσετε, όσο περισσότερο μπορείτε. Μια ιστοσελίδα του γάμου σας με πρακτικές πληροφορίες για το νησί, πως μπορούν να φτάσουν, που μπορούν να μείνουν και άλλες τέτοιες πληροφορίες, μπορούν να φανούν χρήσιμες.

Μπορείτε να κλείσετε δωμάτια σε ένα ξενοδοχείο ή 1-2 βίλες για να είναι όλοι σας οι καλεσμένοι συγκεντρωμένοι σε ένα μέρος. Επίσης σε μια ιστοσελίδα γάμου μπορούν οι καλεσμένοι να επιλέξουν το μενού ή να δηλώσουν τυχόν αλλεργίες, να συμπεριλάβετε πληροφορίες για baby sitters και λοιπά.

  1. Ραφήνα μύκονος για τον γάμο σας: Τους αέρηδες τους σκεφτήκατε;

Αποφασίσατε να κάνετε το ταξίδι ραφήνα μύκονος για τον γάμο σας. Τα μελτέμια τα σκεφτήκατε; Σε γενικές γραμμές είναι γνωστό, ότι στις Κυκλάδες ο καιρός είναι καλός από το Πάσχα ως τα τέλη Οκτώβρη. Ωστόσο υπάρχουν δύο παράμετροι σε σχέση με τον καιρό, που πρέπει να λάβετε υπόψη: Τα μελτέμια και τον καύσωνα.

Γι’αυτό ειδικά αν σχεδιάζετε να παντρευτείτε το κατακαλόκαιρο, προσφέρετε στους καλεσμένους σας μικρές, χαριτωμένες λευκές κινέζικες ομπρέλες ή τις διάσημες πια, χάρτινες βεντάλιες. Περιλάβετε στον προϋπολογισμό σας επίσης ποτά καλωσορίσματος για να δροσίσετε τους καλεσμένους σας. Τέλος ενημερώστε όσους θα παραβρεθούν στον γάμο για τις καιρικές συνθήκες, που θα επικρατούν, ώστε να ξέρουν πως θα ντυθούν ή τι χτενίσματα να κάνουν.

  1. Σχεδιάστε δραστηριότητες και εμπειρίες για τους καλεσμένους σας

Οι καλεσμένοι σας μπορεί να ταλαιπωρηθούν, ειδικά αν δεν είναι από εκείνους που ταξιδεύουν συχνά. Γι’ αυτό θα εκτιμούσαν τις πολύτιμες συμβουλές σας για δραστηριότητες που θα μπορούσαν να κάνουν.

Ίσως τους προτείνετε μια εκδήλωση οινογνωσίας ή γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων, μια εκπαιδευτική βόλτα στο γειτονικό νησί της Δήλου, αν επιλέξατε τη μύκονο για τον γάμο σας, ή ένα ωραίο μπαρ να χαλαρώσουν παρέα με ένα κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα. Οι εμπειρίες, ειδικά αν συμμετέχετε σε δραστηριότητες όλοι μαζί, είναι ένας υπέροχος τρόπος να γιορτάσετε με τους καλεσμένους σας το ευτυχές γεγονός.

  1. Ραφήνα άνδρος: Η τελετή πάνω σε βράχο!

Επιλέξτε για την τελετή ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπως το εκκλησάκι της Παναγίας της Θαλασσινής, που θα βρείτε κάνοντας το ταξίδι ραφήνα άνδρος. Άλλωστε το συγκεκριμένο εκκλησάκι δεν είναι τυχαία το πιο πολυφωτογραφημένο νησί της Κυκλαδίτισσα Αρχόντισσας. Τελέστε το μυστήριο του γάμου σε ένα ρομαντικό, Κυκλαδίτικο σκηνικό με μάρτυρες τον καταγάλανο ουρανό και το απέραντο γαλάζιο.

  1. Γλιτώστε χρήματα με τις κρατήσεις για μεγάλες ομάδες ατόμων 

Ανάλογα με την ημερομηνία του γάμου και τον αριθμό των καλεσμένων μπορείτε να εξασφαλίσετε εκπτώσεις στα καταλύματα των καλεσμένων. Επίσης θα διαπραγματευτείτε μια καλύτερη τιμή στο γεύμα ή στην αίθουσα εκδηλώσεων ή ακόμη και στα εισιτήριά σας.

  1. Οι κατάλληλοι επαγγελματίες: Πως θα τους βρείτε!

Ο σωστός ανθοπώλης, μια επιδέξια κομμώτρια, το καλύτερο catering είναι όλα μια πρόκληση όταν οργανώνετε τον γάμο σε ένα διαφορετικό μέρος. Ωστόσο ένας καλός τρόπος να βρείτε τους κατάλληλους επαγγελματίες είναι να ζητήσετε συστάσεις.

Ρωτήστε είτε τους υπεύθυνους της αίθουσας εκδηλώσεων είτε τον wedding planner να σας προτείνουν επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζονται. Αν μάλιστα έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε ένα ταξίδι λίγους μήνες πριν τον γάμο, κάντε το. Έτσι μπορείτε να κάνετε γευσιγνωσία για να επιλέξετε γεύμα, να δείτε αίθουσες εκδηλώσεων.

  1. Χαλαρώστε και απολαύστε κάνοντας το ταξίδι Santorini paros

Αφού ετοιμάσατε και οργανώσατε τα πάντα στην εντέλεια, ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή. Μοιράστε αρμοδιότητες σε συγγενείς και φίλους για να συνεννοούνται για λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής. Ίσως δοκιμάσετε κι ένα σύντομο island hopping, κάνοντας το ταξίδι santorini paros, ώστε να φτάσετε στον γάμο φρέσκοι και ανανεωμένοι.