Στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αγιάς προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του αναδόχου σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο που αφορά αποκατάσταση και προστασία των πρανών  σε διάφορες θέσεις χειμάρρων μέσα στα όρια του Δήμου Αγιάς.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.690.000 ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές του Δήμου Αγιάς.
Οι παρεμβάσεις μας αφορούν τον καθαρισμό και τη διευθέτηση χείμαρρων με τη τοποθέτηση συρματοκιβωτίων συνολικού μήκους 2,4 χλμ. Ταυτόχρονα υλοποιούμε τον καθαρισμό ρεμάτων συνολικού μήκους 1,5 χλμ. Με τα έργα αυτά δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή.
Είναι έργα ουσίας και χρήσιμα, τα οποία δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία.
Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς έχουμε δρομολογήσει στην περιοχή πολλά αντιπλημμυρικά έργα, την κατασκευή τριών νέων γεφυρών και πεζογεφυρών προκειμένου να προστατεύσουμε στο μέλλον τα παράλια του ν. Λάρισας από πλημμυρικά φαινόμενα».
Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Β. Πινακάς , ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Απασχόλησης και Δια βίου Μάθησης Ν. Λιούπας, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κ. Μέγας και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας Χρ. Ντάγιας.

Στοιχεία έργου
Η περιοχή της μελέτης βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Νομού Λάρισας και κυρίως στο παραλιακό ζώνη. Κατά μήκος της παραλιακής  ζώνης και σε όλο το μήκος της ακτογραμμής εκβάλει πλήθος  χειμάρρων, οι οποίοι συγκεντρώνουν της απορροές των ανατολικών πλαγιών της Όσσας  και Μαυροβουνίου.
Πολλοί από τους χειμάρρους έχουν σημαντικές λεκάνες απορροής  με αποτέλεσμα η πλημμυρικές παροχές που σημειώνονται να είναι αυξημένες.
Προβλέπεται  η προστασία της κοίτης με κατασκευή συρματοκιβωτίων, τοπικά και σε θέσεις ανάλογα με τις αστοχίες που έχουν σημειωθεί.