Στην πλατεία της Σκήτης Αγιάς Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου για 14η συνεχόμενη χρονιά η καθιερωμένη εκδήλωση «Τα δώρα της γης- φεστιβάλ γευσιγνωσίας».

Στην πλατεία της Σκήτης, θα υπάρχει έκθεση με αγροτικά προϊόντα και βότανα της περιοχής στην αρχική τους μορφή αλλά και μεταποιημένα.

Η παραπάνω έκθεση δεν περιορίζεται μόνο στα αγροτικά προϊόντα αλλά διανθίζεται και με τα παράγωγα αυτών, όπως γλυκά κουταλιού, ποτά διαφόρων γεύσεων, ποικιλία παραδοσιακών εδεσμάτων, όλα παρασκευασμένα από τις γυναίκες του συλλόγου της περιοχής.

Αυτή η ημέρα παίρνει πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την δωρεάν προσφορά εδεσμάτων μαγειρεμένων και μη στους επισκέπτες, η εκδήλωση πλαισιώνεται από ομιλίες για την διατροφική αξία του μήλου, του μανιταριού, του κάστανου και άλλων προϊόντων, καθώς και από χορευτικά και μουσικά σχήματα.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδειχτούν τα τοπικά προϊόντα και κυρίως το κάστανο, να αναδειχθεί η διατροφική τους αξία μέσα από ομιλίες διατροφολόγων και μέσω γευσιγνωσίας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου.

tornosnews.gr