Νέο  έργο υποδομών, που βελτιώνει τα δίκτυα ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου Αγιάς  Σκήτη, Ανατολή, Αμυγδαλή, Άνω Αμυγδαλή, Καρίτσα, Στόμιο, Κόκκινο Νερό και Δήμητρα ξεκινά άμεσα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».  Πρόκειται για το έργο  «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Αγιάς», προϋπολογισμού 6.100.000 ευρώ,  η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε  στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού από το δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τον ανάδοχο,  παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστου Ντάγια. 

Έργο ζωής

 «Υπογράψαμε σήμερα μαζί με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα τη σύμβαση ενός μεγάλου έργου προϋπολογισμούς 6,1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο ζωής που αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Σκήτη, Ανατολή, Αμυγδαλή, Άνω Αμυγδαλή, Καρίτσα, Στόμιο, Κόκκινο Νερό και Δήμητρα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε αυτές τις τοπικές κοινότητες προχωράμε σε πλήρη αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης προκειμένου να έχουμε ποιοτικότερο και επαρκές πόσιμο νερό. Συνεχίζουμε με έργα καθώς είναι εκείνα που λένε την αλήθεια, «ρίχνουν» πραγματικό χρήμα στην τοπική οικονομία και επανατοποθετούν τη χώρα μας στην επόμενη περίοδο. Όπως ξέρετε τα έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν μπήκαν ποτέ σε καραντίνα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Περιφερειακό Συμβούλιο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό καθώς σήμερα υπογράφουμε ακόμη ένα σπουδαίο έργο. Το έργο αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ. Θα γίνει μια σημαντική παρέμβαση, θα αναβαθμιστεί η ποιότητα του νερού και θα μειωθούν οι διαρροές. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια τροχιά όπου κάθε μέρα υλοποιούνται, εντάσσονται και προγραμματίζονται έργα. Είναι μια γόνιμη περίοδος και η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας γίνεται ισχυρότερη κάθε μέρα που περνάει, αποδίδοντας καρπούς με τα έργα που είτε δρομολογούνται, είτε εντάσσονται, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε έχουν υλοποιηθεί. Είναι μια παρά πολύ καλή ευκαιρία αυτό το διάστημα να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε και με την αμέριστη στήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας να αποδίδουμε έργα στους συμπολίτες μας» τονίζει ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.  

Το έργο

Το έργο προβλέπει την πλήρη αντικατάσταση του δικτύου και των συνοδών τεχνικών έργων χειρισμού του. Επίσης τα παρόν έργο αφορά την κατασκευή των παρακάτω υδρευτικών αγωγών μεταφοράς: 

1) Αγωγού διασύνδεσης του δίκτυου Βελίκας με τα δίκτυα Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου. 

2) Αγωγών μεταφοράς από την δεξαμενή της Κουτσουπιάς προς τα δίκτυα Κόκκινου Νερού και Παλιουριάς. 

3) Αγωγού μεταφοράς από την δεξαμενή του Σκλήθρου έως την δεξαμενή Ρακοποτάμου. 

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή των παρακάτω δεξαμενών. 

1) Δεξαμενή χωρητικότητας 200 m3 στην Δήμητρα 

2) Δεξαμενή χωρητικότητας 200 m3 στην Ανατολή και 

3) Δεξαμενή χωρητικότητας 1000 m3 στο Στόμιο.