Φυτεία με 373 δένδρα χασίς εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας προχωρώντας μάλιστα στη σύλληψη δύο ανδρών οι οποίοι – σύμφωνα με πληροφορίες - την ώρα της εφόδου των αστυνομικών εργάζονταν στη χασισοφυτεία. Η φυτεία εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή μεταξύ Καλαμακίου και Ελάφου του Δήμου Αγιάς με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών να την προσεγγίζουν μετά από πεζοπορία μίας ώρας περίπου και τους καλλιεργητές να έχουν λάβει όλα τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, ενώ η οδική πρόσβαση στην πλησιέστερη περιοχή είχε αποκλειστεί με την ρίψη δένδρου στον αγροτικό δρόμο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φυτεία ήταν χωρισμένη σε τέσσερις χώρους, έκτασης περίπου 150 – 200 τ.μ. ο καθένας, ενώ το ύψος των δενδρυλλίων έφθανε έως και το ένα μέτρο. Η φυτεία είχε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να μην εντοπίζεται από αέρος, ενώ χαρακτηριστικό της δράσης των δύο συλληφθέντων ήταν πως διέμεναν στην περιοχή σε ένα πρόχειρο κατάλυμα που λειτουργούσε και ως «παρατηρητήριό» τους.

Οι συλληφθέντες, Αλβανοί υπήκοοι ηλικίας 33 και 34 ετών, με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)