Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς καταγγέλλουν ότι συνεργεία της ΔΕΗ προχώρησαν σε διακοπή του ρεύματος σε αγροτικές γεωτρήσεις στην περιοχή, σε μια περίοδο που κορυφώνεται η συγκομιδή των μήλων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι συνιστούν γενικότερο πρόβλημα οι οφειλές στο αγροτικό ρεύμα αλλά δεν φταίνε οι αγρότες, ούτε είναι κακοπληρωτές.
Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες από προγράμματα, ενισχύσεις, αποζημιώσεις, επιστροφές φόρου στα καύσιμα κ.α. Που έχουν αφήσει έρμαια στα χέρια των εμπόρων τους μικρομεσαίους αγρότες χωρίς καμιά παρέμβαση και προστασία με αποτέλεσμα να υπάρχουν απλήρωτοι παραγωγοί. Επιβάλλουν συνεχώς νέα χαράτσια, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, φοροληστεία και η παραγωγή παραμένει απούλητη ή πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές, δεν μπορούν συνεπώς οι αγρότες να αποπληρώσουν τα χρέη τους και τα χαράτσια.
Την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις χρωστάνε στους αγρότες εκατομμύρια, οι αγρότες βλέπουν να τους κόβουν το ρεύμα και το νερό σε σπίτια και γεωτρήσεις, να τους απειλούν με κατασχέσεις για τα δάνεια, να στέλνουν τις οφειλές τους στις ΔΟΥ και να πληρώνουν από πάνω και τόκους υπερημερίας στο ίδιο κράτος που τους χρωστάει εκατομμύρια…
Οι αγρότες της περιοχής παραμένουν απλήρωτοι για την παραγωγή τους καθώς την πουλάνε με επιταγές που θα εξοφληθούν μετά από μήνες ή και χρόνο.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής απαιτούν να σταματήσει αμέσως η διαδικασία διακοπής ρεύματος στις γεωτρήσεις. Να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα σε όσες κόπηκε. Να μειωθεί η υπέρογκη τιμή του αγροτικού ρεύματος που προεκλογικά όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονται και μετεκλογικά αυξάνουν την τιμή.
Να δοθούν τώρα τα χρωστούμενα από την κυβέρνηση στους αγρότες, να πληρωθούν για την παραγωγή τους από εμπόρους και βιομηχανίες ώστε και οι ίδιοι να μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Καλούμε τους αγρότες σε συσπείρωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία, να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας ώστε να αποτρέψουμε παρόμοια φαινόμενα και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».