Περισσότεροι από πενήντα μαθητές. Τουλάχιστον τέσσερις εκπαιδευτικoί. Δύο εκπρόσωποι του Δήμου Αγιάς, και ο Δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας. Κι ένα πέλαγος ευαισθητοποίησης  και περιβαλλοντικής συνείδησης. 

Παιδιά του Γυμνασίου Αγιάς, σε συνεργασία με το Δήμο πραγματοποίησαν καθαρισμό των ακτών στη Σωτηρίτσα, τον Αγιόκαμπο και το Λιμάνι του Αγιοκάμπου στο πλαίσιο της δράσης Lets Do It Greece. 

Η δράση πραγματοποιήθηκε με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα στους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αγιάς, ότι η καθαριότητα των ακτών και κατά συνέπεια η ποιότητα του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων. 

Έτσι λοιπόν μαθητές, εκπαιδευτικοί και Δήμος Αγιάς ρίχτηκαν στη μάχη. Και μάλιστα όχι μόνο στη μάχη του συμβολισμού, αλλά και στην πραγματική μάχη ενάντια στα σκουπίδια της παραλίας, μαζεύοντας δεκάδες κιλά. Και ελπίζοντας πως το μήνυμα θα φτάσει στους αποδέκτες για την καινούρια καλοκαιρινή περίοδο. 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας ευχαρίστησε του μαθητές για τη συμμετοχή τους και κυρίως για το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και τον εθελοντισμό, στοιχεία απαραίτητα – όπως είπε – για να προχωρήσουν οι σύγχρονες κοινωνίες…