Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Καρύτσα – Σπηλία.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακατασκευάζει συνολικά 8,8 χλμ. οδικού δικτύου από τον οικισμό της Καρύτσας προς τη Σπηλιά (τέλος του έργου αποτελεί η διασταύρωση προς Μεγαλόβρυσο).

Συγκεκριμένα πραγματοποιείται καθαρισμός των πρανών της οδού, πύκνωση των υφιστάμενων τεχνικών, ενίσχυση των πρανών της οδού και κατασκευή οδοστρωσίας.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η εκκίνηση των εργασιών ασφαλτόστρωσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του καλοκαιριού.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 860.0000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους που ζουν στα ορεινά και στους ανθρώπους που αγαπούν το βουνό υλοποιούμε έργα που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Ενισχύουμε την άνετη πρόσβαση στο οδικό κύκλωμα Κισσάβου με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας. Τα έργα αυτά δημιουργούν και συντηρούν θέσεις εργασίας ενώ δημιουργούν μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία.  Ευχαριστούμε τις υπηρεσίες μας που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την υλοποίηση αυτών των έργων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το παραπάνω οδικό δίκτυο αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι εργασίες θα γίνουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς.

Το μήκος της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα ανέρχεται σε 22 χιλιόμετρα, το ασφαλτοστρωμένο πλάτος ποικίλλει από 6 έως 7 μέτρα, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι:

- χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων και κατασκευής επιχωμάτων σε θέσεις καθιζήσεων

- συντήρηση της υποδομής και καθαρισμό – ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε συνδυασμό κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου

- αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων σε θέσεις καθιζήσεων-έντονων ρηγματώσεων

- σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση του δρόμου.