Ο Διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο εκτέλεσης των εργασιών στην επαρχιακή οδό Λάρισας - Αγικάς, αποφασίζει τις εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

 

1. Από τη διασταύρωση στην είσοδο της Αγιάς στην κατεύθυνση κυκλοφορίας από Λάρισα και για μήκος 450 μέτρων, έως το ύψος του syper market Γαλαξίας, για χρονικό διάστημα από 01-12-2020 έως και 02-12-2020 κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω εκτέλεσης εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης της οδού, στα πλαίσια του έργου «Αποκατάσταση της Επαρχιακής Οδού 1 από Θεομηνία».

- Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με μερική ή ολική κατάληψη της μιας λωρίδας κυκλοφορίας και την εκ περιτροπής διεξαγωγή της κυκλοφορίας από εναπόμειναν τμήμα της οδού ή εκτροπή της.

2. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (π.χ. τοποθέτηση και εφαρμογή κατάλληλης οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης, χρήση κατάλληλων υλικών και η εφαρμογή τους, κ.λπ.) να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις προδιαγραφές του ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ και τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

3. Να εξασφαλιστεί η συντήρηση (τακτική & έκτακτη) της σήμανσης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμένει σε καλή κατάσταση καθ' όλη τη χρονική διάρκεια εφαρμογής των ρυθμίσεων, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Προς τούτο, αλλά και για να διασφαλιστεί αποδεκτό επίπεδο λειτουργίας, να γίνεται συστηματική επιτήρηση τόσο της σήμανσης όσο και της ασφάλειας, με κατάλληλη οργάνωση και προγραμματισμό των εκάστοτε αναγκαίων ενεργειών από τον ανάδοχο, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που θα αποδεικνύεται με τη χρήση του προβλεπόμενου ημερολογίου.

4. Η μόνιμη υφιστάμενη σήμανση, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται, θα πρέπει να καλυφθεί ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση των χρηστών του οδικού δικτύου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ημέρα - νύχτα).

5. Μετά το πέρας των εργασιών οι εργοταξιακές πινακίδες και άλλα μέσα εργοταξιακής σήμανσης δεν επιτρέπεται να παραμένουν στην περιοχή. Η αφαίρεση της εργοταξιακής σήμανσης και ασφάλειας θα πρέπει να εκτελεστεί σε ώρες μειωμένου κυκλοφοριακού φόρτου επαναφέροντας ακέραια την πρότερη σήμανση του οδικού δικτύου της περιοχής.

6. Ο ανάδοχος του έργου, υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.