Σε ηλικία 66 ετών έφυγε χθες προδομένος από την καρδιά του ο Λαρισαίος ζωγράφος Στέργιος Χατζούλης. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και άφησε το εικαστικό του στίγμα στην τέχνη. Διέμενε στην Αγιά Λάρισας.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη 1.30 μ.μ. από τον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αετόλοφο Αγιάς.


Ποιος ήταν ο Στέργιος Χατζούλης
Ο Στέργιος Χατζούλης γεννήθηκε στον Αετόλοφο Αγιάς. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης από το 1976 – 1979. Έζησε και εργάστηκε στη Λάρισα και την Αγιά. Πραγματοποίησε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Συμμετείχε με έργα του σε εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας (1970), στη Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου (1985) και στη γκαλερί «Αντήνωρ» (1986).
Με τοιχογραφική αντίληψη και μεγάλης συνήθως κλίμακας μορφές ο Στέργιος Χατζούλης αποτύπωσε σκηνές της καθημερινότητας, άλλοτε πάλι θέματα που εκφράζουν συναισθήματα, βιώματα, μνήμες, πεποιθήσεις. Η έμπνευση από τα προσφερόμενα ερεθίσματα της πραγματικότητας, διατυπώνεται μέσα από μία ρεαλιστική, εξπρεσσιονιστική γραφή, που υποβάλει καταστάσεις, προερχόμενες από παρατηρήσεις και αποτυπώματα αλήθειας της ζωής, που ο ζωγράφος ήθελε να εκφράσει.