Ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, το Ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη και τους Συλλόγους του Δήμου, διοργανώνουν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα της εποχής και εναρμονιζόμενοι πάντα με τα υγειονομικά μέτρα του COVID-19.

Το 2020 είναι το έτος Μελίνας Μερκούρη «100 χρόνια από την γέννησή της». Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη, θα προβληθούν δύο από τις καλύτερες ταινίες της αξέχαστης ηθοποιού και πολιτικού Μελίνας Μερκούρη.

Για τους παραπάνω λόγους κι αφού μας έχει διατεθεί μια πληθώρα από ταινίες, διοργανώνουμε προβολές Ελληνικών Κινηματογραφικών ταινιών αρχής γενομένης την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Θέατρο Σκήτης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο, με την ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη και ώρα προβολής 09:30μμ.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου στον αύλιο χώρο της εκκλησίας της Αλεξανδρινής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο, με την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζύλ Ντασέν και ώρα προβολής 09:30μμ, με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη.

Το πρόγραμμα συνεχίζει την Τρίτη 4 Αυγούστου στον αύλιο χώρο το Παρθεναγωγείου του Μεταξοχωρίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο, με την ταινία «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη και ώρα προβολής 09:30μμ, με πρωταγωνιστές την Μελίνα Μερκούρη και τον Γιώργο Φούντα.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να παρακολουθήσουν τις προβολές είναι μέχρι 150 άτομα αναλόγως με τον οριοθετημένο χώρο προβολής σε κάθε χωριό του Δήμου.