«Με συντονισμένες ενέργειες και με επαφές στα αρμόδια υπουργεία οφείλουμε να δώσουμε άμεσα λύσεις σε θέματα μείζονος σημασίας, που δεν απασχολούν μόνο τους καστανοπαραγωγούς αλλά όλους τους παραγωγούς του νομού Λάρισας, όπως το αρδευτικό και η αδήλωτη εργασία, και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση των μοναδικών αγροτικών προϊόντων μας, δίνοντας έτσι ώθηση στην τοπική οικονομία».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό της Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου στη συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας, όπου έδωσε το παρόνκαι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της περιοχής.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνέλευση αφορούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις χρήσεις γης, την κατασκευή του φράγματος Μπελμά στο δήμο Αγιάς, τα φορολογικά κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν για να εντάσσονται οι παραγωγοί στο συνεταιρισμό, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ λόγω ανομβρίας, αλλά και η πορεία του προγράμματος leader στο οποίο εντάχθηκαν για τη δημιουργία πρότυπης μονάδας τυποποίησης.

«Ο ακριβός δανεισμός του συνεταιρισμού από τις τράπεζες και η αδήλωτη εργασία των αλλοδαπών εργατών γης είναι δύο από τα πλέον βασικά ζητήματα που απασχολούν όλους σχεδόν τους παραγωγούς.

Ένας δυναμικός συνεταιρισμός όπως αυτός της Μελιβοίας θα πρέπει να στηριχθεί έμπρακτα, ώστε να καταφέρει να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, με στόχο την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Θα είμαστε σε στενή συνεργασία για την προώθηση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις που θα τους επιτρέψουν να δουν και πάλι το μέλλον της παραγωγής τους με τρόπο θετικό», δήλωσε η Λαρισαία βουλευτής.