Τη διατήρηση του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά ζητά με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Αγιάς.
Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «δεν κατανοούμε την κίνηση αυτή αφού, εκτός από την περιοχή μας, είναι σίγουρο ότι θα θίξει και τα συμφέροντα της ίδιας της τράπεζα».
Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς εκφράζει την έντονη αντίθεση και δυσαρέσκειά του στο εκτός κοινής και εμπορικής λογικής επερχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη της Αγιάς.
Το υποκατάστημα εξυπηρετεί όλα τα χρόνια τους μόνιμους κατοίκους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής και τους επισκέπτες του Δήμου μας, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζουν τον πληθυσμό της περιοχής μας.
Πραγματικά δεν κατανοούμε την κίνηση αυτή αφού, εκτός από την περιοχή μας, είναι σίγουρο ότι θα θίξει και τα συμφέροντα της ίδιας της τράπεζας. Γνωρίζουμε ήδη ότι πολλοί συμπολίτες, μας για πρακτικούς λόγους κυρίως αλλά, αρκετοί από αυτούς, και για λόγους αντίδρασης, μεταφέρουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές σε άλλες τράπεζες.
Καλούμε επομένως τους υπευθύνους να ξανασκεφτούν την ενέργεια αυτή και να αποφασίσουν με γνώμονα το καλό και των δύο πλευρών».