Για νέα αγροτοδικεία μίλησε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ το μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιάτος.

Για την ακρίβεια, κατήγγειλε την κλήση στη δικαιοσύνη του Καρδιτσιώτη αγροτοσυνδικαλιστή κ. Βαγγέλη Μπούτα, του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Λάρισας κ. Ρίζου Μαρούδα και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσου Τσιαπλέ με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνίας με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2017.

Ο κ. Λιάτος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του μιλώντας για ανύπαρκτες κατηγορίες, αναφέροντας ως παράδειγμα τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ο οποίος κατηγορείται ότι παρεμπόδιζε την κυκλοφορία με τρακτέρ.

Τόνισε δε ότι αγρότες από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου όταν θα εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους.
Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο θέμα του βαμβακιού, η συγκομιδή του οποίου θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα επεσήμανε ότι, μπορεί να υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τη φετινή χρονιά το βαμβάκι θα έχει σχετικά υψηλή τιμή για τους παραγωγούς (υπενθυμίζεται ότι το βαμβάκι είναι χρηματιστηριακό προϊόν), ωστόσο το κόστος παραγωγής παραμένει εξαιρετικά υψηλό, οπότε οι αγρότες δεν θα έχουν κέρδος, για άλλη μία χρονιά.

Επανέλαβε δε τα αιτήματα της μείωσης του κόστους παραγωγής, τα ζητήματα που υπάρχουν με τις ανοιχτές τιμές και τη φορολογία των αγροτών και τόνισε ότι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες δεν ζητούν τίποτε παραπάνω παρά να μείνουν στα χωριά τους και στην αγροτική παραγωγή.

ert.gr