Αγροτική σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Νίκαια διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Θεριζοαλωνιστών νομού Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών νομού Λάρισας την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
Συνάδελφε Αγρότη – Κτηνοτρόφε
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
-    Η άγρια φοροληστεία, οι αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, ο ΕΝΦΙΑ, τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι ψηφίζουν τα Μνημόνια στην Βουλή, παίρνουν από την τσέπη μας περίπου το 60% του εισοδήματος μας.
-    Οι έμποροι και βιομήχανοι με μεθόδους καρτέλ ρίχνουν τις τιμές στα προϊόντα μας στο όνομα της «οικονομίας της αγοράς και του νόμου προσφοράς και ζήτησης». Οικονομία της αγοράς είναι η ασυδοσία των εμπόρων -με την συμφωνία της εκάστοτε κυβέρνησης- να αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα και να τα πουλάνε σε πολλαπλάσια τιμή στην κατανάλωση κερδοσκοπώντας σε βάρος αγροτών-κτηνοτρόφων-λαϊκής κατανάλωσης.
-    Το αίσχος των ανοιχτών τιμών που επικρατεί παντού με τις ευλογίες των κυβερνήσεων και έτσι επί της ουσίας δεν πουλάμε αλλά παραδίδουμε τα προϊόντα χωρίς να ξέρουμε αν, πότε και σε ποια τιμή θα πληρωθούμε.
-    Υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ε.Ε και τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου έχουμε αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας χωρίς δασμούς και έτσι πολύ πιο ανταγωνιστικά απέναντι στα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.
-    Υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα στο Νομό αλλά ο ΕΛΓΑ είτε δεν αποδέχεται και δεν αποζημιώνει τις ζημιές είτε δίνει ελάχιστα ψίχουλα που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής οχυρωμένος πίσω από τον αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας.
ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ – ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Δεν είσαι μόνος. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε την θέληση και την δύναμη να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στην ζωή μας και να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελος μας. Για όλα τα παραπάνω προβλήματα και πολλά ακόμη που μας απασχολούν, σε καλούμε να έρθεις να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας την ΤΡΙΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της ΝΙΚΑΙΑΣ.
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ
Δυνάμωσε τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ενωτική Ομοσπονδία, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που έχουν δώσει πολύχρονες μάχες για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Με δράση όλο τον χρόνο αναδείχνοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας λύσεις. Κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος εκτός από τον αγώνα που δεν έγινε. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν κατακτήσεις, πήραμε «ανάσες», ανακόψαμε την επίθεση που δεχόμαστε. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα χωρίς τους αγώνες μας. Η συνεισφορά του καθένα μας είναι απαραίτητη, όσο πιο μεγάλη η συμμετοχή μας τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Ελάτε στην ΝΙΚΑΙΑ να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας ξεκληρίσουν!