Εκτός πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έμειναν οι παραγωγοί, των οποίων οι εκτάσεις βρίσκονται εντός δασικών χαρτών και δεν είχαν προχωρήσει στις προβλεπόμενες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό τους.
Ωστόσο υπάρχουν πολλοί αγρότες που είχαν προβεί από την πλευρά τους σε ενδεδειγμένες ενέργειες για να επιλυθούν τα θέματα που είχαν με τους δασικούς χάρτες, ωστόσο είδαν στους λογαριασμούς τους λιγότερα χρήματα από αυτά που υπολόγιζαν.
Το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε περιοχές των Φαρσάλων όπου τα χωράφια προέκυψαν από αναδασμό και δεν έχουν ακόμη αποχαρακτηριστεί από δασικές σε γεωργικές εκτάσεις παρότι έκαναν ενστάσεις.
Όπως σημειώνει σε ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος «στην πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, ενσωματώθηκε ο μερικώς κυρωμένος δασικός χάρτης της Π.Ε. Λάρισας.
Ωστόσο σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους αγρότες οι κακές πληρωμές, οφείλονται στην ασυνεννοησία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών που εμπλέκονται. Υποστηρίζουν δε, ότι, στους μερικώς κυρωμένους δασικούς χάρτες δεν έχουν συμπεριληφθεί τα αποτελέσματα της εξέτασης του συνόλου των ενστάσεων, των αντιρρήσεων και των προφανών σφαλμάτων για τα οποία έχουν γίνει οι ανάλογες αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εκκρεμότητες που υφίστανται και δεν έχουν περάσει στους δασικούς χάρτες, αγροτικών εκτάσεων από αναδασμούς ή διανομές ή περιπτώσεις όπου επιτρέπεται η εξαγορά».