«Στόχος μου είναι να ακολουθηθούν σωστά και έγκαιρα όλες οι προβλεπόμενες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΠΕΝΑ και να υπάρξει μαζική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των νέων αγροτών στα θεσμικά μας όργανα».

Αυτό δηλώνει στην «ΥΧ» ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Νίκος Παυλονάσιος, ο οποίος διαδέχθηκε στην ηγεσία της ένωσης τον παραιτηθέντα και για μια πενταετία σχεδόν πρόεδρο, Θοδωρή Βασιλόπουλο.

Ουσιαστικά, η πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΕΝΑ, με την οποία θέτει τις Ενώσεις Νέων Αγροτών σε εκλογική τροχιά, ώστε μέχρι τέλος του χρόνου να πραγματοποιηθούν εκλογές και στο κεντρικό όργανο, σηματοδοτεί το τέλος εποχής μιας διοίκησης που πρόσφερε πολλά στους νέους αγρότες από το 2014.

Και αυτό γιατί, εκτός του κ. Βασιλόπουλου, αποχωρεί από την ΠΕΝΑ και ο Νίκος Παυλονάσιος και προφανώς κι άλλα στελέχη της Ένωσης.

Κάποιοι λόγω ηλικιακού ορίου (45 έτη), κάποιοι άλλοι γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να αφήσουν χώρο σε άλλους νέους αγρότες να ασχοληθούν με τον συνδικαλισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλονάσιο, «η θητεία της παρούσας διοίκησης παρατάθηκε για ένα χρόνο, γιατί αναμένονταν το νέο σχέδιο νόμου για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο οποίος όμως δεν ψηφίστηκε ποτέ».

Προεκλογικό άρωμα φαίνεται ότι θα έχει και το φετινό ετήσιο συνέδριο της ΠΕΝΑ, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, πιθανότατα στη Νάξο, ενώ η απερχόμενη διοίκηση σχεδιάζει μια μεγάλη πανελλαδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη αφιερωμένη στο κρέας.

ypaithros.gr